Безглютенова дієта для схуднення: Новий тренд у харчуванні

Безглютенова дієта для схуднення
pixabay.com

Дань моді чи користь для організму?

Поділитися:

Про безглютенові продукти останнім часом почали говорити все частіше. І на полицях маркетів знайти позначку «без глютену» стає дедалі легше. Що ж таке глютен і чи варто від нього відмовлятися? Пропонуємо розібратися. 

Глютен - це речовина, що утворюється при поєднанні двох видів простих білків. Вона надає мучному тісту еластичність, а готовій випічці - спокусливу м'якість і пружність, за які ми так її любимо.

Фото: pixabay.com

Що не так з глютеном? 

Останнім часом специфічний план харчування «без глютену» став справжнім дієтичним трендом. Голлівудські зірки відмовляються від продуктів, які містять клейковину, щоб очистити організм, оздоровитися і схуднути. А деякі лікарі стверджують - припинити вживання глютену необхідно усім, хто хоче позбутися синдрому хронічної втоми.

Фото: pixabay.com

Вважається, що глютен може бути шкідливим для організму, однак експерти у харчуванні одноголосно твердять, що глютен не приносить шкоди здоровим людям. Безглютенова дієта обов’язкова лише для тих, хто страждає алергією на пшеницю, або має харчову несумісність з протеїнами цього злаку.

Безглютенова дієта для схуднення.

При необхідності позбутися зайвих кіло, дієтологи нерідко рекомендують виключити з раціону глютенові продукти. Такі рекомендації дають тому, що цей компонент містять найбільш поширені вуглеводні продукти, зайва кількість яких у раціоні і є основною причиною небажаних кілограмів.

Фото: unsplash.com

Якщо ви остаточно вирішили, що такий вид дієти підходить вам найбільше, то відвідавши супермаркет, зрозумієте, що глютен  - майже всюди. Виникає питання: якщо виключити усі види круп, хліб, солодощі, продукти, які містять харчові добавки, то що тоді можна вживати? 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Імбир для схуднення: Трендовий продукт для стрункої фігури

Що їсти на безглютеновій дієті. 

Основною їжею на безглютеновій дієті для схуднення стають продукти, які зазнали мінімальної обробки: овочі, фрукти, бобові, яйця, молочні продукти без добавок. Також до раціону дієтологи рекомендують додавати м'ясо птиці, рибу та яловичину. 

Звичні каші можна замінити екзотичними злаками і псевдозлаками, такими як амарант, кіноа, чумиза.

Новини по темі