Чи приїде «швидка» під час комендантської години: роз’яснення від МОЗ

Як викликати "швидку" і чи доїде вона під час комендантської години: розповіли у МОЗ
freepik.com

Чи варто чекати на приїзд медиків під час комендантської години та як правильно зараз викликати "швидку"? Розповіли у МОЗ.

Поділитися:

Під час війни у більшості регіонів України встановлено нічну комендантську годину. Чи приїде за викликом швидка допомога у цей період? Відповіді дали у МОЗ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Холера в Україні: чи дійсно є небезпека швидкого поширення збудника і самої хвороби (лікар-імунолог ексклюзивно для ТСН)

Отже, у Міністерстві охорони здоров'я України повідомляють: так, "швидка" приїжджає за викликами і під час дії комендантської години, служба екстреної медичної допомоги працює цілодобово. Але бойові дії можуть вносити певні корективи у її роботу:

►Під час оголошення повітряної тривоги медикам, як і іншим громадянам України, налогливо рекомендується сховатися в укриття, а отже можлива затримка у виїзді бригади "швидкої" за викликом.

►В регіонах, де ведуться активні бойові дії і йдуть інтенсивні обстріли, «швидка» може не мати можливості виїхати за викликом.

►На окупованих росіянами територіях неможливо контролювати роботу швидкої медичної допомоги.

Також у МОЗ закликають українців не зловживати викликами "швидкої" і телефонувати до служби тільки у разі реальної необхідності. Адже варто пам'ятати, що йде війна, і навантажння на медиків зараз дуже суттєво збільшилося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янголи на війні: у Міжнародний день медичної сестри у «Сніданку з 1+1» розповіли про подвиги наших медпрацівників

Правила виклику бригад екстреної медичної допомоги

Отже, у МОЗ назвали правила виклику "швидкої", яких просять дотримуватися всіх громадян:

швидка допомога

Нагадаємо, ми раніше писали про роз’яснення від Національної служби здоров’я: як правильно викликати «швидку», що таке непрофільне та неекстрене звернення

Чим відрізняється домашня аптечка в мирні та військові часи: у "Сніданку з 1+1" розказав та показав голова Всеукраїнської спілки парамедиків Ярослав Вус:

Новини по темі