Ефективніше від бігу: 5 причин спробувати модний вид фітнесу – джампінг

Ефективніше від бігу: 5 причин спробувати модний вид фітнесу – джампінг | 1+1
Фото: Getty Images

Ти будеш у захваті!

Поділитися:

Ми часто підкидаємо тобі ідеї, як зробити заняття спортом цікавішими. Якщо ти не отримуєш задоволення від традиційних тренувань у «качалці», можеш ловити кайф , на подвір’ї чи – і водночас швидко досягати бажаного результату.

Фото: Getty Images

Сьогодні ми запропонуємо тобі дуже модний тепер вид тренування – джампінг. Його назва – це антонім до слів «нудно» чи «недієво». Цей фітнес полягає у стрибках на батуті, втім вправи дуже динамічні й різноманітні.

Джампінг забезпечує підтягнуту фігуру, позбавляє негативних думок і взагалі дуже корисний для здоров’я. Його уже спробували чимало українських зірок: зокрема, на батуті регулярно тренуються Гайтана і Злата Огнєвіч. А щоб остаточно вмотивувати тебе спробувати цей вид фітнесу – ось п’ять фактів про те, як він впливає на організм.

Фото: Getty Images

Яка користь джампінгу для організму

#1 Швидке схуднення

Джампінг – класне кардіотренування, потужніше від аеробіки й навіть бігу. Воно ефективно спалює калорії й рівномірно навантажує все тіло. Під час стрибка залучається понад 600 м’язів, тож це ідеальне тренування для роботи над проблемними зонами.

Водночас джампінг дає мінімальне навантаження на суглоби, зміцнює кістки та зв’язки. Він може стати хорошою профілактикою переломів та низки неприємних проблем, як ось артриту чи остеопорозу.

Фото: Getty Images

#2 Жодної крепатури

Попри високу ефективність, джампінг надає поступове навантаження. Будь-яке заняття починається з розминки, обов’язково включає стретчинг і декілька силових вправ. Усі вони виконуються в динаміці, не перевантажуючи м’язи. Тож наступного дня вдале тренування не нагадає про себе неприємними відчуттями.

#3 Піднесений настрій

Усі, хто коли-небудь спробував джампінг, запевняють: це ідеальний антистрес. Можливо, спрацьовує м’язова пам’ять – у дитинстві ми завжди стрибали від щастя. Хай там як, а таке тренування «витрясе» з тебе негативні думки та втому, а в перспективі може запобігти депресії та знесилення. З цих причин джампінг часто рекомендують тим, хто працює в офісі.

Фото: Getty Images

#4 Детокс

Тривалі стрибки розганяють метаболізм та активізують лімфатичну систему, тому кожне тренування – це своєрідна детоксикація організму.

#5 Красива постава

Під час стрибків м’язи спини перебувають у постійному тонусі. Тривалий контроль формує звичку – і ти завжди триматимеш королівську поставу. Та водночас джампінг не дає жодного навантаження на хребет.

Фото: Getty Images

Кangoo jumps – класний різновид джампінгу

Не менш цікавий різновид джампінгу – kangoo jumps. Замість батута тобі знадобляться спеціальні черевики на пружинах. Вони досить стійкі, тож впасти на них не так просто, як здається.

Навіть прості танці у такому взутті здатні спалити на 30% більше калорій, підтягнути сідниці та животик. До того ж kangoo jumps ефективно тренують ноги: окрім звичного навантаження ще й черевики спрацьовують як обтяжувач.

Фото: Getty Images

Читай більше корисних порад і тренуйся з насолодою:

1. 

2. 

3. 

4. 

5. 

Новини по темі