Енергетичні вампіри - чи існують вони насправді?

Енергетичні вампіри: як з'ясувати, що ви маєте справу з вампіром
З енергетичними вампірами ми стикаємося постійно, в побуті і повсякденному спілкуванні.

Донорами вампірів стають слабкі люди з розхитаним емоційним фоном, які схильні до зайвої довіри і опіки.

Поділитися:

Більшості людей знайоме відчуття спустошеності, яке виникає після скандалу. Багато хто порівнює себе з «вичавленим лимоном». При цьому спостерігається не стільки емоційний, скільки енергетичний спад. У чому ж справа?

Людина являє собою відкриту біоенергетичну систему, яка може поглинати енергію, яка надходить з їжею, повітрям і водою, від рослин і тварин, від землі і космосу. Для деяких людей отримувати її від інших є найбільш простим способом «підзарядки».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 порад, чого насправді потрібно вчити дітей

Енергетичні вампіри - тема досить відома. Їх часто згадують в кіно та літературі. З ними ми стикаємося постійно, в побуті і повсякденному спілкуванні.

Якщо після звичайного спілкування з людиною ви відчуваєте млявість, дискомфорт, сонливість, погіршення настрою, можна сказати, що ви віддали йому свою енергію. У найгіршому випадку ви можете захворіти: стрибки артеріального тиску, головні болі, підвищення температури, розлади шлунка. Цілком реально – перед вами енергетичний вампір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Істерика у дитини: що робити? 10 порад

Як захиститися? Вампірові тільки тоді стає добре, коли ми реагуємо на його провокацію - починаємо виправдовуватися, ображаємося. Разом з цим виходить і наша енергія. Тому найголовніше - ніколи не вступати в конфлікт з ним. Якщо вже це сталося, то постарайтеся не дати вампірові те, чого він чекає. Для цього, наприклад, розглядайте, як смішно рухаються його вуха, роздуваються ніздрі і посміхайтеся йому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що таке бодіпозитив

Також добре подіє, якщо ви будете погоджуватися з усім, що він говорить. Але якщо ви відчуваєте себе не зовсім впевнено, то намагайтеся не дивитися в очі вампіра - саме через погляд йде відкачка енергії. Паралельно можна використовувати і «енергетичні» прийоми - схрестити руки на грудях, згорнути дулю в кишені. Як варіант подумки будувати між собою і вампіром цегляну стіну, заховати себе в кокон, скляну кулю.

Вчасно кажіть «ні». М'яко відмовляйтеся робити те, що вам не подобається, після першого ж прохання, яке вам складно виконати.

Довіряйте собі і тоді внутрішня гармонія не зможе бути порушена іншою людиною. Треба стати розбірливою і проникливою людиною, і тоді вийде легко розрізняти хороших людей від поганих. Як і жертва, так і сам вампір, ви повинні знати, що ми самостійно можемо зробити себе щасливими і відчути комфорт без чиєїсь допомоги.

Відстоюйте свої кордони. Ви - доросла людина, тому ніхто не може вказувати вам, що ви щось зробили неправильно або що у вас поганий характер.

Якщо ж все-таки енергетичний вампір «дістав» вас, швидше відновитися допоможе гарячий солодкий чай, контрастний душ і прогулянки парком - у них своя сильна енергія, яка може перекрити іншу. Ефективні і будь-які методики, що працюють з чакрами, - голковколювання, масаж, вправи йоги, а також використання медичних п'явок - гірудотерапія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно виховувати сина без батька

Навіть якщо вам здається, що у вашому оточенні є людина, схожа описом на енергетичного вампіра, не поспішайте з висновками. Для деяких це просто особливості поведінки і характеру. Дотримуйтесь народної мудрості «не буди лихо, поки тихо» і по можливості просто обмежте контакти з цією людиною.

Новини по темі