Нарешті виспимось: Коли українці перейдуть на зимовий час

Коли переводять годинники на зимовий час у 2019 році | 1+1

Не забудь перевести годинник!

Поділитися:

Традиційно в останню неділю жовтня Україна переходить на зимовий час. Цьогоріч це станеться вночі з 26 на 27 жовтня о 4-ій ранку. У цей момент стрілку годинника варто перевести на годину назад. Та нагадуємо, що смартфони й інші ґаджети, що мають доступ до інтернету, змінять час автоматично.

Попри те, що на вихідних нам пощастить поспати на годину довше, для організму така зміна режиму – це стрес. Часто в цей період люди страждають на втому й головний біль, почуваються виснаженими і складніше налаштовуються на роботу. Адаптація може тривати до трьох тижнів. Тому, щоб мінімізувати негативні наслідки, варто підготуватися. Ось декілька простих порад:

#1 В останній тиждень перед зміною часу уникай перевтомлення. Не завантажуй себе роботою та відмовся від виснажливих тренувань.

Фото: Unsplash

#2 Частіше бувай на свіжому повітрі та провітрюй квартиру. Як добре, що погода цьому сприяє!

#3 Стеж за своїм раціоном. Пий багато води й відмовся від важкої їжі та алкоголю. Приділи більшу увагу сніданку: він має бути поживним і досить калорійним. Хорошим варіантом стане омлет або вівсянка з горіхами.

#4 Уникай стресових ситуацій. У цей період ми всі особливо вразливі.

Фото: Unsplash

#5 Після переведення годинника не поспішай занурюватися у відповідальні справи. Концентрація може знизитися, і ти не досягнеш бажаного результату. Не рекомендується навіть зайвий раз сідати за кермо.

Зазначимо, що з 2018 року країни Європи відмовилися від зміни часу на літо та зиму. В Україні також обговорювалась така можливість, проте офіційного рішення про зміни не було.

Чому так важливо готуватися до зміни часу – дізнавайся з відео:

Прислухайся до свого організму й поважай його потреби. А також читай ще більше корисних матеріалів про здоров’я:

1. 7 продуктів, які не можна їсти натщесерце

2. 5 продуктів, котрі ніколи не їстиме експерт зі здорового харчування

3. ТОП-5 овочів, які сприяють довголіттю

4. Диво-напій: ТОП-3 причини скуштувати чай матча

5. Пеганство: Переваги й недоліки нового тренду в дієтології

Сайт 1plus1.ua розповість тобі гарячі зіркові новини, стане цікавим співбесідником у темах моди, краси, здоров'я та стосунків. Разом нам буде класно — підписуйся на наш Twitter.

Новини по темі