5 продуктів, котрі ніколи не їстиме експерт зі здорового харчування
Насправді, забороненої їжі немає.
Втім, є здоровий глузд та свідомий вибір. Тож перед тим, як щось куштувати, запитай себе: «Що дасть мені ця їжа?», «Як я буду почуватися?», «А чи справді я цього хочу?».
Адже їжа – це матеріал для будови й відновлення нашого тіла, єдині й по-справжньому дієві ліки проти хронічних хвороб. Вона повинна бути натуральною, сезонною, свіжою, різноманітною та містити поживну цінність, а не «порожні» калорії. Тому сьогодні я розповім, які продукти нізащо не їстиму – і тобі не раджу.
Смажений біляш, який продається на вулиці
По-перше, бо смажений. По-друге, це просто небезпечно. Як і будь-яка їжа, яка виготовляється, зберігається або продається без належних санітарно-гігієнічних умов.
Фото: unsplash.com
Чипси
А навіщо? Хіба це картопля? – Ні! Містить поживну цінність? – Також ні! До того ж, коли харчуєшся здебільшого простими та натуральними продуктами, їжа, що містить безліч підсилювачів смаку, не викликає апетиту.
Фото: unsplash.com
Сире куряче яйце
Знаю, що є шанувальники саме такого способу вживання яєць, але це не про мене. Річ у тім, що через сирі яйця існує шанс «підчепити» сальмонельоз – лікується дуже важко, і часто навіть антибіотики безсилі.
Бактерії сальмонели можуть потрапити до яєць на птахофабриках, але перевірити їх наявність неможливо – лабораторії відбирають для дослідження окремі яйця. Тож цілком імовірно, що інші «екземпляри» міститимуть сальмонелу.
Фото: unsplash.com
Сир, приготований у фритюрі
Сам по собі сир – досить калорійний продукт. А для приготування страви використовують сири з вмістом жиру від 45%. Додаємо до нього панірування, смаження в олії й вуаля – середня калорійність наїдку складатиме близько 450 калорій на 100 грамів, а вміст жирів буде близько 50-60%. Такий «смаколик» – джерело насичених жирів, кількість яких має бути обмежена у здоровому харчуванні. А ще канцерогенів, які утворюються під час смаження.
Фото: unsplash.com
Солодкі газовані напої
Якщо я хочу пити, то п’ю воду, бо тільки вона по-справжньому втамовує спрагу. Коли хочу випити щось смачне, можу зробити домашній лимонад із ягодами та м’ятою, або холодний/теплий чай.
Солодкі газовані напої містять багато цукру або ж синтетичних цукрозамінників, велику кількість підсилювачів смаку, консервантів, барвників. А це означає, що з них я не отримаю ні користі, ні смаку.
Фото: unsplash.com
ЧИТАЙ ТАКОЖ:
1. Смачні та корисні сніданки з гарбуза: рецепти Лори Філіппової
2. Фруктова дієта: Чи справді сприяє схудненню та чим загрожує
3. На якій олії смажити: поради дієтолога Лори Філіппової
4. Кава vs вода: З чого починати ранок
5. Рослинне молоко чи тваринне: Що корисніше?
Сайт 1plus1.ua розповість тобі гарячі зіркові новини, стане цікавим співбесідником у темах моди, краси, здоров'я та стосунків. Разом нам буде класно — підписуйся на наш Twitter.