Названо дієту, яка зберігає молодість

Продукти, які зберігають молодість
freepik.com

Вчені з’ясували, що потрібно їсти, щоб не старіти.

Поділитися:

Забудьте про строгу дієту. Секрет здорової і непідвладної часу молодості - це уведення в раціон продуктів, що впливають на генетичну роботу. Автори декількох бестселерів про харчування, яке зберігає молодість, вважають, що генетичні дані в організмі не є статичними. Вони можуть бути змінені протягом життя людини. Найуспішніший спосіб вплинути на них - це поїсти. Деякі продукти можуть уповільнити старіння організму.

Ми пропонуємо вам тур по 9 продуктам, часто вживаючи які, ви зможете переформатувати своє тіло, перемогти свою генетику і кинути виклик старінню.

Темний шоколад

Мова йде про шоколад з найвищим вмістом какао. Какао містить проантоціанідіни-2 – це антиоксидант, який є надважливим для шкіри. Тому какао дуже корисно вживати жінкам, які хочуть зберегти свою шкіру свіжою до старості.

Жирна океанська риба

Така риба містить омега-3, жирні кислоти та антиоксиданти, а також джерело білка, який необхідний організму для побудови тканин. Всі ці три елементи є ключовими для омолодження організму, оскільки їх наявність у раціоні всіляко допомагає активувати гени, що омолоджують організм.

Фото: pixabay.com

Кориця

Ця приправа не тільки додає вишуканого смаку деяким стравам і напоям, а ще й є унікальним способом продовжити життя. Кориця регулює рівень цукру в крові, покращує роботу мозку і підвищує концентрацію, а також активно підтримує імунну систему.

Гриби

У більшості сучасних дієт грибів немає. Вважається, що цей продукт важко засвоювати, але він володіє особливо цінними поживними властивостями. Однак в останні роки дослідження показали, що все більше видів грибів позитивно впливають на обмін речовин і зміцнюють печінку.

Насіння шавлії

Вчені вважають, що потрібно регулярно їсти не саму траву шавлії, а її насіння. Вони багаті на омега-3 і жирними кислотами, і справді добре впливають на збереження молодості. Крім того мають високу концентрацію вітаміну Е і кальцію.

Зелений чай

Сорти зеленого чаю містять велику кількість катехінів - природних антиоксидантів, які запобігають старінню і сприяють зниженню ваги, сповільнюючи засвоєння зайвого жиру в організмі. Згідно з цим дослідженням, регулярне вживання зеленого чаю може прискорити спалювання жиру в організмі на 15-20%.

Червоне вино

Єдиний алкогольний напій, який рекомендують регулярно вживати  – це червоне вино. Вся справа в активній ферментації, яка уповільнює відкладення жиру в організмі і блокування рецепторів жирових клітин. Крім того, згідно з останніми дослідженнями, речовини, які містяться у вині, можуть запобігти багатьом захворюванням серцево-судинної системи і навіть раку.

Фото: pixabay.com

Імбир

Один із ключових факторів у боротьбі з ожирінням – є вживання Імбиру. Імбир містить ефірні масла, які стимулюють утворення шлункового соку і поліпшують травлення. Тому організм споживає більше енергії і спалює жирові клітини. Крім того, деякі дослідження показали, що вживання імбиру часто покращує стан шкіри.

Фото: pixabay.com

Грейпфрут

Переваги грейпфрута давно доведені. Нове дослідження тільки доповнило дані, вказуючи на те, що грейпфрут був навіть недооцінений. Його сила полягає не тільки у високому вмісті вітаміну С, але і в здатності регулювати рівень інсуліну в крові. І гіркі перетинки, які часто викидають, також потрібно їсти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що корисно їсти на сніданок: Поради дієтолога

Новини по темі