10 сигналів, які говорять про те, що ви п’єте не достатньо води

Як зрозуміти, що організм потребує більше води
pixabay.com

Ця прозора рідина може впоратися з багатьма проблемами в організмі.

Поділитися:

Вода - це не тільки спосіб усунути спрагу, але і необхідний компонент, без якого робота організму може мати значні порушення. Ми підготували ряд симптомів, які проявляються в організмі через брак води. Якщо ви їх відчуваєте, просто більше пийте.

Суха шкіра

Зволожувати кожен куточок найбільшого органу нашого тіла - непросто. Особливо в холодну погоду. Маючи найменшу потребу в воді, шкіра відразу ж дає про це знати. Ви можете помітити сухість рук, яку неможливо ліквідувати кремом.  

Втома та сонливість

Це пов’язано з тим, що органи крадуть рідину з крові, якщо їм не вистачає її для нормальної роботи. Кров стає густішою і гірше транспортує кисень до мозку. Тому ви відчуваєте постійну сонливість і втому, навіть якщо спите цілком достатньо. 

Фото: freepik.com

Сухість в очах

Без води сльозові канали висихають і не можуть зволожувати очі. А це слизові оболонки, які страждають від найменшої сухості. Це може навіть призвести до стрімкої втрати зору. Отже, якщо сльоза вже давно не проступала на ваші повіки, саме час випити скляну води. 

Фото: freepik.com

Біль в суглобах та спині

Хрящі та хребетні диски на 80% складаються з води. Вона допомагає зменшити відчутне тертя кісток при ходьбі. Підтримуючи високий рівень рідини в організмі, ви дбаєте про те, щоб ваші суглоби витримували усі навантаження, які ви їм приготували.

Фото: freepik.com

Сухість у роті

Цей фактор здається очевидним. Сам організм припускає, що він хоче пити. Найбільш поширеною помилкою більшості людей є звичка тамувати спрагу різноманітними напоями, кавою або чаєм. Звичайна вода для цього годиться значно краще. Вона зволожує слизові оболонки рота і горла після першого ж ковтка. 

Фото: freepik.com

Постійні хвороби

Токсини виводяться з організму завдяки воді. Органи краще працюють над фільтрацією та видаленням більшості шкідливих речовин, якщо їм достатньо рідини. Якщо у вас дефіцит води, то органи можуть давати збої в роботі. У такому випадку деякі хвороби нелегко усунути, і вони постійно повертаються. 

Фото: freepik.com

Голод

Як це не дивно, але нестачу води в організмі іноді можна сплутати з відчуттям голоду. Тож, якщо ви впевнені, що їсте достатньо, зверніть увагу на те, скільки води ви п'єте - можливо, саме це призводить до постійного голоду.

Ви відчуваєте сильну спрагу

Прислухайтеся до свого тіла - воно буде вам підказувати, коли пити воду. Проте спеціалісти не рекомендують доводити організм до спраглості. Воду потрібно пити постійно, щоб спрага не з’являлася. 

Фото: pixabay.com

Передчасне старіння

З віком, вода утримується в організмі все важче. Щоб довше зберігати гарний вигляд, лікарі рекомендують після 25-ти пити більше води. Це запорука молодості. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому маски для обличчя не діють: 5 помилок використання

Фото: freepik.com

Проблеми з травленням

Травна система потребує доброї гідратації так само, як  слизові оболонки ротової порожнини та горла. Без адекватного зволоження, шлункова оболонка слабшає, а кислота може викликати печію та проблеми з травленням.

Новини по темі