Новорічне меню: Домашній яєчний лікер, який здивує гостей

Рецепт домашнього лікеру. Як приготувати яєчний лікер в домашніх умовах
Unsplash

Простий рецепт лікеру Адвокат на Новий рік.

Поділитися:

Родина яєчного лікеру — Голландія. Солодкий напій на основі курячих жовтків, молока і бренді там називають Адвокат (Advocat). Яєчний лікер обов'язково включають у новорічне меню.

Сама ж ідея його створення запозичена з Бразилії. Місцеві жителі готували напій на основі меду, спирту, спецій і фрукта авокадо. Звідси і оригінальна назва — Аhuacatl.

Перевезти екзотичний плід в Голландію колоністам так і не вдалося, тому його м'якоть замінили яєчними жовтками, щоб отримати потрібну консистенцію. Згодом з'явилося безліч варіацій класичного рецепту лікеру Адвокат — зі згущеним молоком, вершками, ромом.

Ми пропонуємо приготувати яєчний лікер за рецептом, найбільш наближеним до оригінального. Ароматний і смачний напій для новорічного столу без клопоту і особливих витрат!

Freepik

Яєчний лікер: новорічний рецепт покроково

Інгредієнти:

  • Жовтки — 4 шт.
  • Цукор — 120 г
  • Молоко — 200 мл
  • Бренді або коньяк — 250 мл.

Як приготувати яєчний лікер Адвокат:

  1. Молоко довести до кипіння і зняти з вогню.
  2. Жовтки злегка збити з цукром на водяній бані. Дно миски не повинно торкатися окропу в каструлі, на якій вона стоїть. Крім того, вода має кипіти не інтенсивно, інакше жовтки можуть згорнутися.
  3. Додати тепле молоко і ще раз збити все вінчиком. Зняти з вогню і дати охолонути.
  4. До прохолодної маси додати бренді або коньяк і добре перемішати. Перелити в пляшку і закрити. Бажано дати настоятися яєчному лікеру протягом 3-х днів. Перед подачою прикрасити за смаком. 

Рецепт лікеру Адвокат стане справжньою родзинкою меню на Новий рік 2019!

Новини по темі