Половина мешканців Європи може заразитися Омікроном: коли можливий пік захворюваності в Україні (тривожні прогнози ВООЗ та МОЗ)

Штамом коронавірусу Омікрон може інфікуватися до половини населення Європи, а в Україні скоро розпочнеться нова хвиля – прогнози ВООЗ та МОЗ
pixabay.com/geralt

У найближчі 6-8 тижнів половина мешканців Європи може заразитися штамом коронавірусу Омікрон. Такі прогнози дали у ВООЗ.

Поділитися:

Сьогодні на прес-брифінгу директор Європейського бюро ВООЗ Ганс Клюге повідомив, що за прогнозами Інституту показників та оцінки в галузі охорони здоров’я понад 50% жителів європейського регіону будуть інфіковані коронавірусом штаму OMICRON вже в найближчі 6-8 тижнів. Також пан Клюге зазначив, що наразі Омікрон є домінантним штамом COVID-19 у Європі і він дуже швидко поширюється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МОЗ роз'яснили, чи вважаються пластикові прозорі «маски» засобом індивідуального захисту

Крім того, за інформацією Всесвітньої організації охорони здоров’я, OMICRON став дуже активно поширюватися в Європі саме у перший тиждень 2022 року: за цей період у європейському регіоні було зафіксовано близько 7-ми мільйонів випадків зараження саме цим штамом. Найбільше на Омікрон у Європі хворіють у Великій Британії, Франції та Росії. Дивіться, що про штам Омікрон розповідають у "Сніданку з 1+1":

Що стосується України, у МОЗ прогнозують, що нова хвиля захворюваності на COVID-19 почнеться вже наприкінці січня. Її пік передбачається на лютий 2022 року, і домінантним штамом, швидше за все, також буде OMICRON. Втім, за словами головного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, цей штам хоч і є більш заразним, ніж інші, проте його перебіг найчастіше легший, ніж, наприклад, штаму Дельта. Щоб не допустити поширення COVID-19 в Україні, влада наполегливо рекомендує громадянам вакцинуватися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакциновані бустерною дозою отримають новий COVID-сертифікат: коли та скільки діятиме

Дивіться, як діятимуть COVID-сертифікати в Україні у 2022 році:

Новини по темі