Портрет пораненої через російські обстріли жительки Чугуєва продали на аукціоні за $100 тисяч: кошти перекажуть на потреби ЗСУ

Портрет пораненої жительки Чугуєва від американської художниці продали на аукціоні за $100 тисяч
Instagram/zhenyasart

Його намалювала американська художниця у знак підтримки України.

Поділитися:

Американська художниця-портретистка російського походження Женя Гершман повідомила, що її картинку «Перше обличчя війни: інтимний портрет української виховательки», продали 29 березня на аукціоні Heritage Auctions за $100 тисяч. На роботі зображений портрет пораненої внаслідок російського обстрілу міста Чугуєва його мешканки Олени Курило. Про цю жінку ми вже писали: Олена стала обличчям війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Картину Бенксі продали на аукціоні за 97 тисяч євро: кошти підуть на потреби київської лікарні «Охматдит»

Картина була створена за фотографією важкопораненої жінки у Чугуєві, яку зробив Вольфґанґ Шван 24 лютого. Художниця розповіла, що вперше побачила цю світлину на свій День народження — 24 лютого, коли росія розпочала повномасштабну війну проти України. Женя Гершман сказала:

Я побачила ці надзвичайно красиві блакитні очі, що ніби говорили зі мною, і я знала, що повинна її намалювати.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марічка Падалко розповіла про участь свого чоловіка у звільненні Ірпеня: «Понад тиждень всі мої думки були в цьому місті»

1 березня Гершман опублікувала картину у своїх соціальних мережах і згодом вирішила продати її на аукціоні. Вчора, 30 березня, художниця з радістю повідомила, що роботу вдалося продати за $100 тисяч! Ці кошти перекажуть на потреби ЗСУ.

Дивіться сюжет про Олену Курило:

Новини по темі