Режисер фільму про Джеймса Бонда Кері Фукунага перебуває в Україні: спілкується з біженцями, волонтерами та співпрацює з гуманітарною продовольчою місією

Режисер фільму про Джеймса Бонда Кері Фукунага перебуває з гуманітарною місією в Україні
Getty Images

Режисер останнього фільму про агента 007 Кері Фукунага перебуває наразі в Україні: він приєднався до гуманітарного проєкту World Central Kitchen.

Поділитися:

Відомий американьский режисер, володар премії "Еммі", який працював над зйомками останнього фільму про Джеймса Бонда "007: Не час помирати", Кері Фукунага наразі перебуває в Україні: побував у Києві, Львові.

війна зіркиФОТО: Getty Images

З його Instagram видно, що режисер спілкувався з переселенцями, волонтерами, а також співпрацює з некомерційною неурядовою організацією World Central Kitchen (WCK),  яка займається забезпеченням харчування людей під час стихійних лих, зокрема і воєн. Зокрема в Україні ця організація забезпечує їжею волонтерів та біженців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомий шеф-кухар Джеймі Олівер опублікував рецепт українських пампушок: "Використовуймо силу їжі, щоб передати любов нашим українським братам і сестрам"

Кері Фукунага приїхав в Україну у межах співпраці з некомерційною неурядовою організацією World Central Kitchen і вже впродовж декількох днів спілкується з українськими волонтерами, переселенцями, розповідає їхні драматичні історії світові. Наприклад, режисер згадав про історії жінок, які стали вимушеними переселенками через війну: Валентини з Мелітополя, Віри з Чернігова та Оксани з Харкова. Всі вони зараз перебувають у притулку у Львові.

У кожної з цих жінок про що розповісти світу. Валентина з Мелітополя приїхала на Західну Україну на святкування 35-річчя свого шлюбу. Діти подарували їй із чоловіком подорож у Карпати, про яку подружжя давно мріяло. Валентина з чоловіком провели чудові вихідні і поверталися на вокзал, щоб їхати додому, коли їм повідомили, що почалася війна. Зараз рідне місто Валентини окуповане, сім'я вимушено розділилася: жінки та діти поїхали за кордон, чоловіки залишаються в Україні. Сама жінка не знає, коли повернеться додому.

Оксана змушена була тікати з Харкова, який з першого дня війни перебуває під постійними обстрілами. Вона не хотіла кидати сім’ю та чоловіка, але мусила це зробити, щоб врятувати дитину. Вона з розпачем каже:

«Ми цього не просили. Ми не просили нас «звільнити».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «В Маріуполі залишилося ще дуже багато людей! Врятуйте їх, закрийте небо!» – пронизлива історія тележурналістки Олени Силенко, яка пішки з дітьми тікала з рідного міста

 Кері Фукунага також ділиться враженнями про українських волонтерів:

"Життя всіх змінилося: волонтери, які були студентами, модними стилістами, художниками, композиторами та публіцистами, тепер проводять свої дні, поселяючи та годуючи мільйони українців".

Така підтримка відомих людей наближає перемогу України. З нами у цій важкій боротьбі з російським агресором весь світ.

Новини по темі