Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

Сезон яблук: Чим корисний цей фрукт та рецепт оригінального пирога

Таким пирогом ви точно здивуєте рідних і гостей.

Любите яблука? Це чудово – адже вони мають чимало корисних властивостей. До того ж з ними можна приготувати цікаві смаколики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Яблучний пиріг від Олексія Душки

ЧИМ КОРИСНІ ЯБЛУКА

- Зміцнюють стінки судин та підвищують їхню еластичність і проникність;

- Регулярне вживання яблук сприяє профілактиці вірусних та інфекційних захворювань;

- Знижують ризик серцевих захворювань;

- Яблука рекомендують при недокрів'ї завдяки великому вмісту в них заліза;

- Допомагають при авітамінозі;

- Популярні серед тих, хто бажає схуднути. Калорійність яблука – 47 ккал на 100 гр. Для схуднення яблука краще їсти сирими або після мінімальної термічної обробки.

- Пектин у складі яблук покращує колір обличчя і сприяє свіжості шкіри;

- Шматочок яблука після основного пройому їжі перешкоджає виникненню зубного нальоту, а ще є прекрасним масажером для ясен.

А втім, яблука смакують не лише сирими. Існує безліч рецептів яблучних смаколиків. І ось один із них – оригінальний пиріг із яблуками від Валентини Хамайко. Радимо його приготувати, зокрема, на Яблучний Спас, який святкують 14 серпня.

РЕЦЕПТ ПИРОГА З ЯБЛУКАМИ

Інгредієнти

Для тіста:

3/4 скл. вівсяного борошна

3/4 скл. гречаного борошна  

1/2 ч.л. солі  

1/2 ч.л. кориці  

2 яйця  

3 ст. л. кокосового масла  

150 г сметани

7 фініків

Для начинки:  

2 яблука  

6-7 фініків  

150 г горіхового борошна  

малина за смаком

Приготування:

1. Змішуємо гречане та вівсяне борошно. Додати сіль, корицю, пів чайної ложки соди.

2. У блендері змішуємо яйця, очищені від кісточки фініки, сметану, кокосове масло. Збиваємо до однорідної маси і додаємо до сухої суміші.

3. Готуємо начинку з горіхового борошна та фініків.

4. Розкатуємо тісто. Товщина має бути не більше 1 см.

5. Викладаємо тісто на деко, а на нього – начинку.

6. Нарізаємо яблука тонкими шматочками. Для пирога ідеальним буде сорт Голден. Викладаємо їх на пиріг.

7. Випікаємо 25-30 хв за температури 180 градусів.

Подробиці приготування дивіться у відео:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 простих рецептів з яблук, за які вам подякують

2018-08-09
Більше новин