Від равликів до дорогих мікрофонів: Що колекціонують українські зірки

Що колекціонують українські зірки | Шоу-бізнес | 1+1
Фото: instagram/monatik_official

Дізнайся про незвичні захоплення селебріті.

Поділитися:

Раніше було цікаво збирати поштові марки, наліпки й листи. Але дехто і зараз отримує неабияке задоволення, якщо поповнює свою колекцію всіляких дрібниць... або експонатів за тисячі доларів. Ми вирішили з'ясувати, хто з зірок збирає речі, які мають для них особливе значення – і почули безліч неочікуваних відповідей.

Дизайнер Андре Тан

Виявляється, український модельєр – «глянцеїд». Він не любить електронні книги, натомість щомісяця купує приблизно п’ять журналів, яких у гуру моди дуже багато:

Люблю вдихати запах друкованих сторінок, гортати їх. Зберігаю журнали у своєму кабінеті та студії. Пилом вони не припадають, оскільки їх використовують студенти моєї академії.

Прима-балерина, суддя «Танців з зірками» Катерина Кухар

Потрібно бачити, з яким трепетом Катерина розповідає про свої фарфорові статуетки іспанської фірми Lladró. Усі вироби ручної роботи, тому надзвичайно ніжні. Серед них жінка з крилами, декілька балерин та панд. Два чорно-білих ведмеді, які тримають у лапках витончені квіти і тягнуться одне до одного – її улюблені фігури.

Я завжди хвилююся, коли з них потрібно протирати пил. Вони такі тендітні, що стає трохи лячно, – зізнається Катерина

Та окрім витончених статуеток Кухар колекціонує листівки та записки від шанувальників. Їх дарують разом з іграшками, кладуть у квіти, передають на сцену, залишають на прохідній, під дверима або на лобовому склі автівки: «У мене дві великі коробки, переповнені листами. До того ж вони з різних країн і різними мовами. Збираю їх, бо така увага напрочуд приємна». 

Ведуча та учасниця «Танців з зірками» Людмила Барбір

Красуні до вподоби різні декоративні ліхтарики – такі, де всередину ставлять свічку. Також вона обожнює маленькі симпатичні скриньки.

Думаю, якщо почну щось колекціонувати, то це будуть саме такі дрібнички,  додає Людмила.

Учасник «Танців з зірками» Олександр Прохоров

Фото: instagram/sasha_prohor

Танцівник колекціонує джинси: «Це дуже зручний і практичний одяг, який, мабуть, ніколи не вийде з моди. У мене вже понад 40 пар – різних моделей та кольорів. Оскільки багато гастролюю і відпочиваю в різних країнах, більшість своїх «експонатів» придбав за кордоном. А що? І комфортно, і нагадують про чудово проведений час».

Акторка та учасниця «Танців з зірками» Вікторія Булітко

Гумористка, а віднедавна й вправна танцівниця збирає… равликів. Але не живих – іграшки, вироби ручної роботи, сувеніри та картини. Власне, усе, що пов'язано з молюсками: «Річ у тім, що прізвище «Булітко» асоціюють саме з равликом. Він як частина мене. Навіть на номерах автомобіля зображений».

Але заводити живих равликів Вікторія не поспішає: «У мене є кішка, отож побоююсь, що вона на нього зазіхне».

Співак та суддя «Голосу країни» MONATIK

Фото: instagram/monatik_official

У своєму творчому офісі музикант не лише записує хіти, а й заповнює полиці ексклюзивними іграшками. Нещодавно артист показав чималу колекцію шанувальникам і похизувався новим експонатом – блакитним ведмедем. Подібні статуетки йдуть в комплекті з білими рукавичками, адже виріб настільки «вразливий», що може вкриватися тріщинками. Утім, Дмитра Монатіка це не лякає – він із захопленням їх роздивляється і розповідає:

«Їх створили справжні мрійники. Ті, хто повірив у свою справу, яка, здавалося б, абсолютно неприбуткова і нікому не потрібна… Це надихає! Щоразу веселі вироби з вінілу, дерева, гіпсу, глини або навіть вулканічного пилу тішать око. Нагадують про приголомшливі подорожі, під час яких ти їх знайшов. Ну і про те, що навіть найбільш божевільна ідея може в результаті принести тобі, а головне іншим задоволення, радість і прибуток».

Ба більше, MONATIK має ще одне іграшкове захоплення – збирати персонажів з кінофільмів та анімаційних стрічок. Коштують вони тисячі доларів, але Дмитро вважає їх не просто розвагою, а витвором мистецтва. Отож не шкодує кошти на те, що дарує естетичну насолоду.

Суддя «Танців з зірками» Франсіско Гомес

Парфуми – справжня пристрасть танцівника. Захоплення фірмовими ароматами суттєво б’є по його кишені – в середньому доводиться витрачати триста доларів за пляшечку. Але для Франсіско надзвичайно важливо, аби парфуми були ідеальними. Тим паче, він непогано знається на їх поєднанні, тому експериментує і вигадує нові ароматичні нотки.

Ведуча Соломія Вітвіцька

Фото: Марія Хомчук

«Був період, коли я колекціонувала магніти на холодильник. З усіх країн, де бувала, завжди намагалася їх привозити», – розповідає зірка. Втім, часті переїзди змусили відмовитися від такого хобі, бо доводилося постійно їх пакувати і розбирати.

Фітнес-тренерка, екс-учасниця «Танців з зірками» Аніта Луценко

Фото: instagram/anitasporty

У дитинстві відома спортсменка колекціонувати цукор у стіках. Її «скарб» ряснів різноманітними пакуночками з білими кристалами. Ба більше, не тільки з України, а й з-за кордону.

Іноді задумуюся, що всі мої челенджі у стилі «два тижні без цукру» народилися через дитячі спогади, – жартує Аніта.

Куди вони врешті-решт поділися, вона не знає. Та наразі Луценко не колекціонує матеріальні речі. Лише країни і враження, які отримує під час подорожей.

Співак, актор та тренер «Голосу. Діти» Дзідзьо

Колекціонує студійні мікрофони. Задоволення не з дешевих, але він їх дуже любить: «Є з Америки, Німеччини – уже маю 5 штук. Серед них AU-47, С-12, Brauner, Neumann . Хочу більше!».

Ще одна гордість артиста – безліч пар взуття. Дзідзьо зазначає, що обожнює брендове, з якимись «фішками»:

Вважаю, що для чоловіка взуття – це головне. Він має бути скромним, а взуття – крутим, – переконаний співак. 

Акторка серіалу «Папік» Дар’я Петрожицька

Фото: Євген Хіль

Зірка старанно зберігає все, що повертає у важливі періоди життя. Навіть створила альбом, куди збирає фотокартки, журнальні вирізки, текстові аркуші з різноманітних проектів, квитки й чеки з передбаченнями.

Співачка, зірка «Голосу країни» katya (екс-Ассоль)

Приблизно рік тому Катерина Гуменюк почала колекціонувати вінілові платівки. Зараз їх сім, а зародилося захоплення у Лондоні – поряд із її університетом щочетверга влаштовували барахолку. Там вона й натрапила на вініли.

Мені подобається їхнє звучання, у ньому відчутна якась природність, живі емоції, – коментує Катя.

Співачка, ведуча та учасниця «Танців з зірками» TAYANNA

Романтична натура «фантастичної жінки» яскраво проявляється й у хобі – вона колекціонує звуки природи. Записує на диктофон шум лісу, водоспаду, моря, а потім прослуховує та релаксує.

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

1. Українські зірки публікують архівні фото та діляться історіями про переїзд до Києва

Новини по темі