"Сьогодні весь світ об’єднався навколо України", – Денис Шмигаль в ефірі 1+1 прокоментував економічну ситуацію в державі та глобальну підтримку України

У інформаційному марафоні 1+1 підняли тему світової підтримки України та єдності нації перед агресором (коментарі Шмигаля та Вакарчука)
unsplash

Про безпрецедентну світову підтримку України у ці непрості для нас часи говорили під час інформаційного марафону 1+1.

Поділитися:

Вчора, під час спільного інформаційного марафону ток-шоу «Право на владу» та програми «Твій вечір», гості студії говорили про підтримку України з боку різних держав світу у непрості часи зовнішньої агресії. Зокрема з цього приводу висловився прем’єр міністр України Денис Шмигаль, який зазначив:

«Сьогодні весь світ об’єднався навколо України. Ми маємо наразі дійсно підтримку усього світу. І бажання ворога натикається на безпрецедентну протидію цій агресії».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Ваша довіра – це наша сила. Ми просимо вірити і довіряти Збройним силам», – заступниця міністра оборони Ганна Маляр у шоу «Твій вечір»

Денис Шмигаль розповів, що представники влади і він особисто проводять безліч дзвінків і зустрічей зі світовими лідерами, щоб не допустити катастрофічного розвитку подій і захистити нашу державу від агресора. Щодо реальної підтримки України з боку інших країн прем'єр-міністр  розповів наступне:

«Україна має фінансову підтримку від США, Європи, більшості наших країн-партнерів. Ми сьогодні говоримо про створення стабілізаційного і розвиткового фонду з нашими партнерами, з країнами G7, з нашими друзями та нашими сусідами. Ми також маємо поставки зброї, маємо політичну підтримку на всіх рівнях. І це найважливіший меседж».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День Єднання #UAразом: про любов до України говорять зірки та ведучі 1+1

Також в ефірі інформаційного марафону 1+1 Денис Шмигаль сказав про єдність нашого суспільства перед ворогом:

«Єднання і єдність українського суспільства – це є основним фактором, через який Україна непереможна. Неможливо завоювати нашу державу, коли українське суспільство єдине. І це, звичайно, надає оптимізму в цій ситуації, в якій ми знаходимося».

Про єдність України як основоположний фактор боротьби сказав і ще один гість інформаційного марафону, фронтмен гурту «Океан Ельзи», тренер «Голосу країни-12» Святослав Вакарчук:

«Найважливіше, щоб зараз ми були всі разом: вся країна, незалежно від політичних вподобань та персональних обставин. Має бути єдність для того, щоб підтримати українських дипломатів, які докладають максимальних зусиль. Єдність для того, щоб підтримати нашу армію, наших хлопців і дівчат на сході. Єдність всіх політиків, які мають відкласти в бік вибори та рейтинги, а просто разом діяти і захищати наші кордони. Варто зберігати спокій і холодний розум. Чим гарячіше серце, тим холодніший розум».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гурт «Океан Ельзи» заспівав просто неба у Києві на підтримку України: «Віримо у кожного з нас»

Ведуча інформаційного марафону 1+1 Наталія Мосійчук задала у студії запитання: що змінює для України і нашого життя в ній визнання Росією так званих ЛНР та ДНР? Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на це відповів:

«8 років на території Донецької та Луганської областей є тимчасово окуповані території, які фактично окупувала Росія. Сьогодні "легалізація" цього статусу жодним чином не впливає на зміну нашого економічного життя, на виконання всіх соціальних обов’язків держави перед нашим суспільством».

Інформаційний марафон

Тож не варто піддаватися паніці: експерти та державні діячі радять жити буденним життям, але усвідомлювати всі зовнішні небезпеки і бути готовими до відсічі ворогу. Святослав Вакарчук звернувся до українців:

«Чим менше ми піддаємося паніці, чим краще робимо свою роботу, тим ми сильніші. І це має бути не лише сьогодні, а на роки вперед. У нас довга дорога. Ми обов’язково переможемо».

Дивіться інформаційний марафон 1+1 сьогодні о 21:00 на 1+1. Випуск спільного інформаційного марафону ток-шоу «Право на владу» та програми «Твій вечір» за 22 лютого дивіться тут: