Солодких снів: 5 продуктів, які врятують тебе від безсоння

ТОП-5 продуктів, які врятують від безсоння | Здоров'я | 1+1

Природа потурбувалася про твій відпочинок.

Поділитися:

Виснажливий день закінчився, улюблене ліжко «кличе» в обійми, та сон не поспішає запрошувати до своєї чарівної країни… Знайомо?

Час від часу безсоння турбує чи не кожного, проте не варто бігти до аптеки за «чудодійними» пігулками. Ми знаємо кращий, а головне корисніший спосіб поринути в сон – скуштувати один із продуктів, який точно знайдеться на твоїй кухні!

Мигдаль

Мрієш про релакс? – З’їж горішок! Смачний та поживний мигдаль містить у собі магній, який розслаблює м’язи. Ба більше, завдяки особливому гормону – мелатоніну – невелика жменя продукту подарує тобі безтурботний сон.  

Фото: unsplash.com

Трав’яний збір

Ромашковий чай чудово бореться з хвилюванням. Проте, якщо випити напій-антистрес ввечері, не помітиш, як він тебе «заколисає». Чудовими «еліксирами» сну стануть збори з чебрецю, меліси та м’яти. Якщо любиш солодке, можеш додати до натурального «снодійного» краплю липового меду. В поєднанні один з одним ці продукти – сильна команда.

Фото: unsplash.com

Банан та ківі

Дві смачні «бомби», які рятують не лише від нестачі вітамінів, а й від безсоння. До слова, ці фрукти вважають одними з найкращих продуктів перед сном. Тому, якщо на ніч захотілося смачного – ти знаєш, що обирати.

Фото: unsplash.com

Грецький йогурт

Цей «розумний» продукт містить триптофан, який надсилає мозку сигнал про необхідність сну. Грецький йогурт корисніший від інших кисломолочних продуктів, адже в ньому менше лактози й цукру. Окрім того, в продукті є велика кількість необхідних протеїнів та поживних речовин, які точно тобі знадобляться.

Фото: unsplash.com

Крупи

До прикладу, вівсяна каша покращить якість сну, а коричневий рис подарує тобі гормон щастя – серотонін. Також дуже корисні наїдки з бобових, отож складай раціон, комбінуй продукти і насолоджуйся повноцінним сном!

Фото: unsplash.com

Сайт 1plus1.ua розповість тобі гарячі зіркові новини, стане цікавим співбесідником у темах моди, краси, здоров'я та стосунків. Разом нам буде класно – підписуйся на наш Twitter.

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

  1. Диво-напій: ТОП-3 причини скуштувати чай матча
  2. 7 продуктів, які врятують від головного болю
  3. ТОП-7 неочевидних продуктів, що містять цукор
  4. Що таке «чітміл» і чим він корисний
  5. Скажіть «ні» передчасному старінню: Як створити правильний б'юті-раціон
Новини по темі