ТОП-5 оскароносних фільмів, які має побачити кожен

Фільми, які отримали Оскар: ТОП-5 обов'язкових до перегляду
Фото: Кадр з фільму «Невидима сторона»

Добірка кінострічок, успіх яких визнаний світом.

Поділитися:

Щороку мільйони глядачів залюбки спостерігаються за трансляцією вручення премії «Оскар». Легендарна золота статуетка – особливий знак якості та світового визнання. А ще «Оскар» – планка, до якої намагаються дотягнутися усі без винятку діячі кінематографа. 

Фільми, які отримали омріяний «Оскар», складають золотий фонд світової фільмотеки. У сьогоднішній добірці сайт 1plus1.ua пропонує переглянути ТОП-5 оскароносних фільмів, які справді вражають. Поруч із серйозними драмами своє місце посіли фентезі, триллери, комедії та навіть мультфільми, які належним чином оцінила Американська кіноакадемія. Дивись!

«Зелена книга», 2018

Кінострічка «Зелена книга» американського режисера Пітера Фарреллі розповідає реальну історію Тоні Липа – неосвіченого чоловіка італо-американського походження. Тоні стає водієм одного з найталановитіших джазових піаністів світу Дона Ширлі під час його туру. 

Фото: Кадр з фільму «Зелена книга»

«Форма води», 2017

Події стрічки розгортаються у 1963 році. Головна героїня – прибиральниця, яка працює у науковій лабораторії. У стінах секретної будівлі ведеться робота з вивчення людини-амфібії, яку спіймали і заковали в ланцюги. За велінням долі жінка закохується в мутанта і прагне допомогти йому втекти. 

Дивись фільм «Форма води» цієї неділі о 10:50 на телеканалі 1+1. 

Фото: Кадр з фільму «Форма води»

«Невидима сторона», 2009

Картина, заснована на реальних подіях, розповідає про молодого афроамериканця Майкла Оера, який знову не має де жити. Піддаючись співчуттю, його приймає до себе заможна християнська родина. Із дитинства Майкл має добру вдачу, величезний зріст і неймовірну силу. Приймаючи підтримку від своєї нової сім’ї, хлопець починає грати за шкільну команду в американський футбол. 

Фото: Кадр з фільму «Невидима сторона»

«Мовчання ягнят», 1991

В основі триллеру – історія психопата, який викрадає та вбиває молодих жінок. ФБР впевнені, що усі злочини – справа рук однієї й тієї самої людини. Розслідування доручено агенту Клариссі Стерлінг. Вона збирається зустрітися із в’язнем-маніяком, який міг би пояснити слідчим психологічні мотиви серійного вбивці і, таким чином, вивести поліцію на його слід.

Фото: Кадр з фільму «Мовчання ягнят»

«Крамер проти Крамера», 1979

За сюжетом, Тед Крамер – працеголік, який повністю присвячує себе кар’єрі. Він зовсім забуває про власну родину. Тож його дружина Джоанна розчаровується у сімейному житті й вирішує пожити трохи для себе. Жінка йде від чоловіка, залишаючи його самостійно піклуватися про їхнього 6-річного сина. 

Фото: Кадр з фільму «Крамер проти Крамера»

Більше цікавих кінодобірок читай на нашому сайті: 

1. 5 розпусних фільмів із гарячими сценами

2. 5 найкращих фільмів Гая Річі, які варто переглянути

3. 5 фільмів, після перегляду яких ти точно вирушиш у подорож

4. 5 фільмів про реальні історії кохання

5. 5 найкращих фільмів із Меріл Стріп

Сайт 1plus1.ua розповість тобі гарячі зіркові новини, стане цікавим співбесідником у темах моди, краси, здоров'я та стосунків. Разом нам буде класно — підписуйся на наш Twitter.

Новини по темі