Тренди весни і літа 2020, які варто спробувати вже зараз

Тренди весна-літо 2020: Огляд світових Тижнів моди | Модні тенденції | 1+1
GettyImages

І сьогодні модно, і в перспективі.

Поділитися:

На початку вересня українські дизайнери поділилися своїм баченням трендів майбутніх весни і літа. Днями до них долучилися Нью-Йорк і Лондон, поклавши початок західним Тижням моди. Робити висновки поки зарано, але ми вже запримітили кілька тенденцій, які повторювалися від показу до показу.

Про ті тренди весняно-літньої пори, експериментувати з якими можна вже зараз, дізнаєшся з нашої добірки.

КОЛЬОРИ, НАТХНЕННІ ПРИРОДОЮ

Хороша новина для шанувальників мінімалізму і базових речей! Від неонового феєрверку, який панував на подіумах минулого теплого сезону, залишилися лише стримані сплески. Наступних весни та літа дизайнери повертаються до природної гами відтінків — кори дерева, піску, трави, асфальту, неба. Будь-який натуральний колір, подарований природою, зробить твоє вбрання трендовим.

Brandon Maxwell

Damo Wang

Carolina Herrera

Michael Kors

РЕТРО-АКСЕСУАРИ

Щосезону в центрі уваги будинків моди — певна епоха. Це може бути як щось абсолютно нове і футуристичне, так і відлуння минулого. У колекціях 2020 переважають риси 70-х і 80-х. «Сильні» плечі, довжина міді, блузи з бантами — все це не втратить актуальності з приходом тепла.

Щоб образи в дусі ретро не мали застарілий вигляд, стилісти радять розбавляти їх ультрасучасними аксесуарами. Це правило діє і навпаки. Якщо в твоєму вбранні немає відвертого натяку на минулу епоху, сміливо доповнюй його широким лакованим поясом з квадратною пряжкою, елегантним ридикюлем або трохи наївними туфлями Мері Джейн.

Tory Burch

Carolina Herrera

China Day: Lily

ОБРАЗИ TOTAL

Однотонні монолуки вже стали хітом прийдешньої осені. Наступного року дизайнери пропонують піти далі та зібрати образ із деталей, об'єднаних принтом або матеріалом. Крім клітинки, носити яку в варіанті total ніколи не здавалося божевіллям, варто придивитися до звіриних або фантазійних малюнків. Із тканин для монообразів насамперед орієнтуйся на цікаву фактуру: шкіра, денім та оксамит врятують у будь-якій ситуації.

China Day: Lily

China Day: Lily

Chiara Boni

Sally LaPointe

З ЕФЕКТОМ МЕТАЛІК

Попри всю її мерехтливу велич, тканина, яку візуально можна сплутати з фольгою, однаково доречна вдень і ввечері. На роботу або для зустрічі з друзями обирай бомбер, жакет або брюки з металізованим покриттям під срібло чи золото. А ось голографічна сукня або плісирована спідниця допоможуть сяяти (в усіх сенсах) на світських заходах.

До речі, це не єдиний спосіб додати образу блиску. Вдосталь на подіумах були представлені тканини з люрексом, паєтками і мерехтливою фурнітурою.

Helmut Lang

Vivienne Hu

Badgley Mischka

Michael Kors

НЕСТЕРПНА ЛЕГКІСТЬ БУТТЯ

Романтичні хвилі, драпірування, баски, багатошарові напівпрозорі матеріали — актуально все, що додає образу легкості. Поки оголюватися занадто рано, цей тренд знаходить своє відображення в формі — більш м'якій і незвично плавній замість суворої геометрії.

Taoray Wang

Christian Siriano

Більше модних ідей шукай за посиланнями: 

1. Перше похолодання: 5 модних образів, які зігріють тебе цієї осені

2. Модні орієнтири: 5 трендів осені 2019, які ти захочеш спробувати

3. Модний гороскоп: 3 осінні образи, які найкраще пасують Дівам

4. 5 сумок, які стануть хітами цієї осені

5. 7 головних б'юті-трендів осені

Новини по темі