У Таллінні пройшла акція протесту проти масових ґвалтувань українських жінок російськими військовими (фото)

В Таллінні пройшла акція протесту перед посольством росії проти масових ґвалтувань українських жінок росіянами
Priit Mürk/ERR

У столиці Естонії пройшла акцій протесту перед посольством рф проти масових ґвалтувань українських жінок російськими солдатами.

Поділитися:

У Таллінні відбулася акція протесту біля посольства росії. Близько 20-ти жінок зібралися на вулиці перед будівелею посольством з метою привернути увагу світу до масових ґвалтувань українських жінок та дітей російськими військовими. Про факти цих звірств стало відомо після відходу окупантів з Бучі, Гостомеля, Ірпеня, Макарова, Бородянки та інших населених пунктів Київщини, які тимчасово перебували у російській окупації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Страшні кадри. Ведучий Дмитро Комаров показав звільнену від росіян Бучу: заміновані навіть дитячі майданчики

Жінки прийшли на акцію з пакетами на головах, зі зв'язаними за спиною руками та в нижній білизні, вимащеній червоною фарбою в інтимних місцях. Таким чином учасниці протесту намагались зобразити весь жах, який із беззахисними жінками та навіть дітьми чинили російські окупанти в України.

акція протесту ТалліннФОТО: Priit Mürk/ERR

Організатори протесту заявили:

Російські солдати ґвалтують та вбивають безневинних жінок та дітей в Україні. Люди, які підтримують цю війну, також підтримують військові злочини, вбивства, і є співучасниками. Це наше послання прихильникам режиму путіна.

Акція ТалліннФОТО: Priit Mürk/ERR

Світ не втомлюється підтримувати Україну на мирних протестах та демонстраціях. На вихідних низкою європейських міст прокотилися пронизливі акції в пам'ять про українців, які загинули через звірства росіян. Люди з українською символікою виходили на центральні площі міст, де повторювали пози з жахливих світлин та відео з місць трагічної загибелі мирних українців від руки агресора. Також багато людей зв'язали собі руки та вимастилися червоною фарбою на знак підтримки тих мирних громадян, яких били, катували, ґвалтували та вбивали російські військові в окупованих населених пунктах. Подібні акції пройшли у Стокгольмі, Гельсінкі, Валенсії, Лондоні, Кракові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У багатьох європейських містах пройшли акції в пам’ять про загиблих українців та проти російських звірств (Валенсія, Лондон, Гельсінкі, Краків)

Слід всіма можливими способами і надалі закликати світову спільноту не зменшувати фокус уваги до подій в Україні та допомагати у боротьбі з російським агресором у будь-який можливий спосіб. Адже за звірства, які окупанти чинили і продовжують чинити проти українців, обов'язково повинна прийти розплата.

Новини по темі