Високий тиск: 7 причин

Високий тиск: причини гіпертонії

Оптимальним, незалежно від статі і віку людини, лікарі вважають тиск 120/80.

Поділитися:

Гіпертонія - це захворювання, при якому відбувається стабільне підвищення артеріального тиску. Підвищеним вважають тиск із показниками понад 130/90 одиниць.

Зміни нашого тиску відбуваються часто - це трапляється під час занять спортом, при різкій зміні положення тіла, зміни кліматичного поясу, під час сильних переживань. Підвищений артеріальний тиск - небезпечний, він загрожує інсультами та інфарктами через те, що судини головного мозку та серця перебувають під навантаженням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як і коли краще їсти фрукти: 5 порад дієтолога

Які причини високого тиску – читайте далі.

Сидячий спосіб життя

Одна з головних причин гіпертонії - це сидячий спосіб життя, нестача руху. Коли людина цілий день сидить за комп'ютером на роботі або на дивані перед телевізором, рух крові по кровоносних судинах ускладнюється і різко скорочується. Підвищується опір периферичних кровоносних судин, і піднімається тиск.

Нестача мінералів

Для нормальної роботи серцевого механізму необхідно мати достатню кількість калію і магнію в організмі. Це допоможе вивести зайву сіль, зміцнить серце та не дасть утворитись тромбам.

Гормональні порушення

Якщо в аналізі крові низький вміст калію, а підвищений тиск поєднується з м'язовою слабкістю, швидше за все – це зумовлено нестачею в організмі гормону альдостерону.

Якщо тиск підвищується нападами, супроводжується блідістю, пітливістю, посиленим серцебиттям, тремтінням, є втрата у вазі, розлад шлунку, можлива феохромоцитома - доброякісна пухлина надниркових залоз.

Спадковість

Спадкова схильність до підвищеного тиску теж можлива. Крім того, бувають випадки, коли анатомічні особливості ускладнюють рух крові і тим самим стають причиною високого тиску.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як встигнути все: 5 простих правил тайм-менеджменту

Нічний спосіб життя

Недотримання режиму, коли людина працює ночами, а вдень відсипається, теж провокує розвиток гіпертонії.

О 3 годині ночі в організмі запускається вироблення найважливіших гормонів, що регулюють тиск, роботу серцево-судинної і ендокринної системи. Але в нормальних кількостях ці гормони виробляються у разі, якщо людина вже спить. Якщо ж є порушення сну, це призводить до внутрішнього стресу, підвищення рівня цукру в крові і підйому тиску.

Неправильний розподіл часу

Брак часу часто призводить до підвищення тиску.

Дослідження на здорових людях показали, що навіть розв'язання арифметичного завдання в умовах дефіциту часу викликає підвищення артеріального тиску.

Не набагато, всього на 10-20 одиниць. Однак, якщо ви здорові, ваш тиск швидко прийде в норму.

Холестерин

Підвищений вміст холестерину в крові також впливає на артеріальний тиск. Холестерин утворюється найчастіше через неправильне харчування. Кров стає густою і, щоб її проштовхнути по судинах, серце починає швидше стискатися і скорочуватися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Циклічне або інтервальне голодування: Швидкий ефект без шкоди для здоров'я

Новини по темі