Зрада: в якому віці найчастіше стрибають у гречку

У якому віці найбільше зраджують своїх партнерів
pixabay.com

18% одружених людей коли-небудь зраджували партнеру, а 4% роблять це регулярно, – свідчать результати дослідження американських учених. У якому віці це відбувається найчастіше?

Поділитися:

Зрада ніколи не виникає на порожньому місці, запевняють психологи. Як йдется у статті на сайті 2plus2.ua, якщо відкинути невелику кількість осіб з сексуальними поведінковими розладами, яким для задоволення необхідна велика кількість партнерів, то у родині зрада виникає тоді, коли хтось із партнерів недоотримує чогось, не обов’язково в сексуальному плані.

Але навіть найщасливіший на світі шлюб, на жаль, не може бути гарантією від зради чоловіка (дружини). Американський дослідник опитав 300 пар. Близько 56% чоловіків і 34% жінок, які мали нешлюбні зв’язки, стверджували, що паралельно вони були цілком задоволені своїм шлюбом, кохали свого партнера (партнерку) і насолоджувалися сексом із ним (із нею).

Сивина у бороду – біс у ребро

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вийти заміж: 5 порад психологів

За статистикою, найбільше зрад трапляється на 6-12 році подружнього життя. А британськi вченi оприлюднили дані, що 25% чоловіків та жінок віком понад 50 років є дуже активними зрадниками.

Насамперед, дається взнаки криза середнього вiку, яка припадає на 45-рiчний вiк. У цей час відбувається переоцінка цінностей, руйнація старих ідеалів, переважають сумнiви, незадоволення вiд рiзницi мiж тим, чого хотiлося i чого вдалося досягнути.

Крiм того, на цей вiк припадає четверта криза подружнього життя. Так, першу кризу родина переживає протягом першого року пiсля весiлля (на цей час припадає 30% розлучень). Із народженням дитини виникає друга криза: перерозподiл ролей, зменшення сексуальної активностi, поява ще одного члена родини – це витримують не всi.

Третя криза припадає на перiод 12-14 рокiв спiльного життя. Це "криза голоду почуттiв". Чоловiк та жiнка звикають одне до одного, зникає романтика, загадковiсть.

I, врештi, четверта криза настає, коли дiти вже дорослi i починають своє життя – це "криза спустошеного гнiзда". Раптом люди усвiдомлюють, що їх вже нiщо не об’єднує і починають шукати щось нове.

Щодо жінок

Згідно з дослідженням позашлюбних стосунків сайту знайомств Viсtоria Mіlan, виявилося, що існує певний вік, коли жінки найбільш схильні завести роман на стороні. Дані дослідження показують, що цим грішать жінки у віці 37 років.

Згідно з висновками дослідження, середній вік жінок, готових зважитися на aдюльтeр, становить 36,6 років, тобто, приблизно, через сім років після вступу в шлюб, якщо врахувати, що середній вік вступу в шлюб 29 років.

Щодо чоловіків

Найчастіше чоловіки ходять "наліво" в період з 23 до 29 років. До такого висновку прийшли психологи та науковці, які досліджували тисячі пар різного віку з більш ніж у 50 країн.

Новини по темі