«Чим вище рівень життя в країні, тим краще знання англійської мови у населення», – розмова Наталії Мосійчук з відомим науковцем, істориком та публіцистом Ярославом Грицаком

«Чим вище рівень життя в країні, тим краще знання англійської мови у населення», – розмова Наталії Мосійчук з відомим науковцем, істориком та публіцистом Ярославом Грицаком

Ведуча Наталія Мосейчук на своєму YouTube-каналі дискутувала з відомим істориком про мовне питання України на прикладі інших країн світу.

Поділитися:

Наталія Мосейчук на своєму YouTube-каналі у розмові з відомим науковцем, істориком та публіцистом Ярославом Грицаком торкнулася актуального зараз питання української та російської мов в Україні. Чи на часі зараз такі гострі дискусії? Грицак переконаний, що про мову треба розмовляти, але в спокійнішому тоні.

«Зараз російська мова як і російська культура – це синонім російської агресії. Бачу, як багато хто відмовляється від неї, як вона «згорає». Мовний дискурс є неминучим. І війна багато чого змінила. Ми рухаємося до того, що роль російської мови і культури сильно зменшиться», — каже історик.

Мосейчук Грицак

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕСергій Притула шокував Наталію Мосейчук масштабами потреб: про волонтерство, потреби ЗСУ і чому європейці втомилися допомагати

Ярослав Грицак переконаний, що всі українці, аби впевненіше ставати частиною Європи, повинні вивчати англійську мову. Це мова, якою розмовляє весь цивілізований світ.

«Мають бути зроблені певні стратегічні рішення. Наші випускники у школах мають вільно володіти англійською мовою на рівні В2. То це буде означати, що російська мова витискається як мова входження в велику світову культуру. Українці мають входити у світ не через російську мову, як робили це 70 років чи більше, а через англійську».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖНаталія Мосейчук вперше розповіла про свої переживання початку війни, про родину зараз, пошкоджений дім після нападу рашистів та причини відкриття YouTube-каналу

Також науковець зазначив, що всі держслужбовці нового зразку мають володіти англійською мовою. Тому що їм будувати державу, а англійська якраз є інструментом модернізації.

«Чим вище рівень життя в країні, тим краще знання англійської мови у населення», — переконаний історик. 

Які приклади інших країн наводив у своїй розмові Ярослав Грицак та чому вони викликали дискусію? Дивіться повну розмову Наталії Мосейчук з відомим науковцем: