"Я впевнений, що історія — це і є причина цієї війни", — Акім Галімов розповів про зйомки фільму "СБУ. Спецоперації перемоги"

Реальна історія
Акім Галімов про зйомки фільму СБУ. Спецоперації перемоги та проєкту Українські палаци. Золота доба-2

Акім Галімов розповів про залаштунки секретних зйомок фільму "СБУ. Спецоперації перемоги", роботу під обстрілами та повернення сім’ї.

Поділитися:

Продюсер, автор документальних циклів «Таємниці великих українців» та «Україна. Повернення своєї історії», проєкту Реальна історія”, що виходить кожної неділі о 23:20 на "1+1 Україна", Акім Галімов дав інтерв'ю для fakty.ua, в якому розповів про залаштунки секретних зйомок фільму "СБУ. Спецоперації перемоги", роботу під обстрілами та повернення сім’ї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як "Щедрик" став всесвітнім символом Різдва: "Реальна історія" з Акімом Галімовим

Про залаштунки секретних зйомок фільму "СБУ. Спецоперації перемоги"

Акім Галімов розповів, що для нього важливо було показати, як українські захисники здійснюють подвиги, якими силами дається оборона нашої країни:

"Ми маємо пам’ятати, що за кожною перемогою стоять життя, які віддали наші герої".

Фільм "СБУ. Спецоперації перемоги" розповідає про знакові спецоперації, які суттєво вплинули на перебіг війни. Галімов каже, що зйомки були непростими, але дуже важливими. У фільмі розповіли про операцію з Кримським мостом, про захист "дороги життя" у Бахмуті,  про знищення ворожих тилових пунктів управління на Київщин. Подібні фільми неможливо створити без підтримки та узгоджень із Силами оборони, що виходять в ефір, проходять фінальну перевірку з боку СБУ — якраз з міркувань безпеки.

Одна з історій, яка найбільше вразила Акіма Галімова — це історія про операцію з Кримським мостом.

"... Співробітникам СБУ потрібно було придумати технічний засіб, який зміг би донести заряд до місця призначення. І вони виконали дивовижну роботу — човен, зроблений з інноваційних матеріалів, що не просвічується радарами, керується дистанційно", — розповідає він.

Галімов каже, що настрій у наших військових зараз бойовий: "Коли з ними спілкуєшся, відчуваєш, що у них перед очима стоїть кінцева мета, вони впевнені в Перемозі, і це найголовніше".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖЧим унікальна російсько-українська війна, та хто найбільш недооцінена людина в історії України: інтерв'ю Акіма Галімова

Про відновлення України

Нещодавно відбулась прем’єра ще одного проєкту Галімова — "Українські палаци. Золота доба-2" на телеканалі 2+2:

"Це проєкт, над яким ми працюємо з командою вже три роки... Я вважаю, що нам і зараз потрібно говорити про наше відновлення, історію. Я впевнений, що історія — це і є причина цієї війни", - каже він.

Продюсер розповідає, що під час зйомок другого сезону проєкту довелося працювати в Запорізькій області, в безпосередній близькості до окупованого Енергодару. Команді складно було працювати через постійні повітряні тривоги, знімали буквально по декілька хвилин і знову ховалися в укриття.

Про повернення родини

Акім Галімов зізнався, що найбільше йому не вистачає родини. Дружина та троє дітей через війну тимчасово перебувають в Австрії. Вони планують повернення після зими.

Дивіться 22 грудня о 21:45 "Реальна історія. Стерта правда про Щедрик", де Акім Галімов в спеціальному випуску розкаже про найвідомішу в світі різдвяну пісню Carol of the Bells, а насправді українську щедрівку "Щедрик" в обробці композитора Миколи Леонтовича.

Реальна історія Щедрик

Новини по темі