7 книжок від українських видавництв для затишних вихідних

7 книжок від українських видавництв для затишних вихідних

Літературні новинки цієї осені, які не захочете випускати з рук.

Поделиться:

Один із способів побороти «осінній настрій» — влаштувати зустріч із гарною книжкою. А ось, яким має бути це «побачення» — романтичним, радісним чи мотивуючим — обирати вам. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 книг Нобелівських лауреатів від українських видавництв

«Дядько Мрожек не припиняє чесати язиком»

Славомір Мрожек

Видавництво Старого Лева

Гаряча новинка ось-ось має вийти з друку. Чому б не провести найближчі вихідні у компанії збірки оповідань, повістей, есеїв та розповідей Славоміра Мрожека. Головний герой творів розповість вам історії, сповнені гумору, іронії, часом сатири й абсурду, вони нелогічні та неординарні, буває й провокативні. Ви познайомитесь із молодим поляком, який приїжджає до Венеції в пошуках пригод. Працівником млина, чиє життя нерозривно пов’язане з млином і річкою.

Чи можна залишитися чесним з собою, коли навколо всі брешуть? Що важливіше — результат чи мрії про результат? Пошукайте відповіді у цій книжці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 12 новинок від українських видавництв, які варто прихопити з собою під плед

«Про море мені розкажи»

Ельчін Сафарлі

Bookchef

Читач опиняється в одному містечку біля моря, де на деревах росте хурма, а у літніх людей завжди знайдеться мудра порада. Роман-спогад сповнений романтики, контрастів, щирості. Твір всиляє віру в добро та любов, нагадуючи, що «ми різні, та все ж про одне» і що «через тріщини в нас проникає світло».

«Думай і багатій»

Наполеон Гілл

Наш формат

Вихідні – гарний час, щоб залишитися на одинці з собою та продумати кроки на шляху до покращення свого життя.

Як переконує Наполеон Гілл, немає нічого неможливого. Від багатства вас відділяють лише 13 простих кроків, описаних у книжці. Видання обіцяє навчити використовувати безмежну силу вашого мозку, боротися з власними страхами і перетворювати думки в реальність.

«Думай і багатій» містить спеціальний посібник, із яким можна застосувати формулу успіху на власному досвіді.

«Стартап на $100». Як перетворити хобі на бізнес»

Кріс Ґільбо

Наш формат

Ви давно мрієте про власну справу, однак не наважуєтеся її розпочати. Тоді ця новинка має вас зацікавити.

Аналізуючи досвід успішних підприємців, які розпочинали бізнес зі 100 доларами в кишені, Кріс Ґільбо вчить отримувати прибуток з улюбленої справи. Автор не просто дає поради й ділиться рецептами успіху, а на реальних прикладах доводить, що можна працювати лише на себе, перетворюючи власні ідеї на дохід. «Стартап на 100 доларів» — путівник для тих, хто прагне не залежати від обставин, мріє творити нове майбутнє, маючи при цьому пристойний заробіток та яскраве життя.

«Хюге. Данське мистецтво знаходити щастя»

Мері Турелл Сьодерберг

Bookchef

Ця книжка закохує в себе з першого доторку. Поліграфічні матеріали, дизайн видання одразу спонукають гортати та розглядати. Але й текст, звісно, викликає зацікавлення. Хюґе — не просто модне данське слівце. Це філософія щастя і натхнення. Це можливість віднайти затишок у кожному закутку дому, відчути радість в улюбленій місцині або ж просто випромінювати натхнення і дарувати рідним і близьким хюґовий настрій.

«Дім, у котрому заблукав час»

Вікторія Гранецька

Фоліо

Попередні твори цієї української письменниці полюбилися читачам завдяки цікавим сюжетам, сповненим несподіванок. «Дім, у котрому заблукав час» - драматична антиутопія про час, про кохання, що триває на тлі руйнування часу. Тут проза поєднана з поезією, а історичні події з химерними містифікаціями. Тут багато подорожей та цікавинок.

Книга написана у співавторстві з Анастасією Нікуліною та Мариною Однорог.

«Співдружність»

Енн Патчетт

Клуб сімейного дозвілля

Відома американська письменниця розповіла історію своєї матері. Так, читач дізнається про стосунки Беверлі Кітінґ та Берта Казенса. Героїня покинула колишнього чоловіка і, вже маючи двох маленьких доньок від першого шлюбу, стала матір’ю для чотирьох дітей Берта. Минає час, і вже дорослі діти обох сімейств покидають батьківський дім, вирушаючи на пошуки власного щастя. Одна з дочок, Френні, закохується в молодого письменника, який хоче написати роман про родину Кітінґ-Казенс… Історія охоплює 50 років, сповнених перипетій, тож торкається і важливих суспільно-політичних тем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як заохотити дитину читати за 3 кроки