Поради психолога: Як уникнути непорозумінь у подружньому житті

Ведуча та психолог проекту «Одруження наосліп 3» Олена Любченко розповіла про найтиповіші помилки у стосунках між чоловіком і жінкою.

Поделиться:

 

Поради психолога: Як розпізнати успішного чоловіка8 лютого відбулася довгоочікувана прем'єра третього сезону реаліті-шоу «Одруження наосліп», героями якого стали 25-річна бікіні-модель Євгенія та 37-річний хореограф, танцюрист і учасник гурту «Ва-банк» Тарас.

Читайте також: «Ринкові» стосунки: Що очікує жінку, яка сприймає чоловіка, як гаманець

Постійна ведуча та психолог програми Олена Любченко розповіла сайту Ivona про найтиповіші помилки у стосунках між чоловіком та жінкою, а також порадила, як їх уникнути.

Ґрунтуючись на багаторічному досвіді, Олена Любченко виділяє кілька найбільш поширених проблем, на які скаржаться жінки та чоловіки.

ЖІНКИ

На думку Олени Любченко, перше, що може викликати незадоволеність зі сторони жінки, - це емоційна холодність партнера, яка є характерною для багатьох чоловіків. Вона може призвести до образ, суперечок і навіть до розриву стосунків з ініціативи самої жінки.  

Кожен чоловік може постаратися і стати тепліше в проявах, більш уважним до емоцій своєї обраниці, більш веселим в спілкуванні і більш емоційним в сексі. Жити з бездушним роботом або банкоматом набридне кому завгодно, - підкреслює Олена Любченко.

Друге, що заважає стосункам на думку психолога, - це пасивність та апатія чоловіків. Жінкам важко постійно бути ініціатором, непросто брати тягар відповідальності за усе сімейне життя.

Також жінки дуже засмучуються через нестачу уваги до них. Брак компліментів, спілкування та подарунків вони можуть почати компенсувати з кимось більш зацікавленим у їхньому житті.

Компліменти, зміни настрою, подаруночки, події на роботі, нова зачіска - про все це важливо пам'ятати чоловікові, щоб його кохана не відчувала себе забутою і непотрібною, - зазначає психолог.

Читайте також: Як зрозуміти, чи серйозні наміри чоловіка щодо вас.

ЧОЛОВІКИ

Чоловіків, на відміну від жінок, дратує надмірна емоційність. Тому у сімейному житті важливо не переборщити з цим, адже чоловіки від цього дуже стомлюються і починають шукати чогось спокійнішого.

Друге, що на думку психолога заважає нормальним стосункам, - це вимога надмірної уваги. Деякі жінки можуть забувати, що чоловікові, як і будь-якій людині, потрібен особистий простір. Вони не можуть постійно зізнаватися в коханні та щосекунди приділяти увагу жінці.

Часом, вислуховуючи розповіді замучених чоловіків, я дивуюся, як дорослі жінки можуть уподібнюватися дворічним дітям. Якщо раз в 10 хвилин їм не освідчуватися в коханні, не розповідати про їх неповторну красу, не дзвонити  і ще якимось чином не виражати  увагу, вони починають ображатися, вередувати і влаштовувати істерики, - говорить ведуча проекту.

Олена Любченко впевнена і в тому, що використання чоловіка для вирішення всіх своїх проблем і способу задоволення потреб, також може призвести до непорозумінь та конфліктів.

Жінки шукають опору у чоловікові, проте їм також потрібно пам’ятати, що їх партнер також людина і будь-якому терпінню капризів може прийти кінець

Не варто очікувати від чоловіка умінь джина, який виконує всі капризи, супермена, який вирішує всі проблеми. Це - шлях до закінчення стосунків, - зауважує психолог.

УНІВЕРСАЛЬНІ СКАРГИ

Типова помилка для обох статей - використання партнера для зняття напруги, що накопичилася, як людини, яка приймє всі невдоволення і негативні емоції.

Близьку людину і стосунки з нею потрібно берегти, впевнена Олена Любченко. Стрес знімати потрібно іншими придатними для цього засобами - починаючи від спортзалу і закінчуючи кабінетом психотерапевта.

Дивіться третій сезон проекту «Одруження наосліп» щосереди на телеканалі «1+1» о 22.00.