5 продуктів харчування з найбільшим терміном придатності

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Читайте, які продукти можуть зберігатися у вашому домі роками.

Поделиться:

Поради дієтолога: Які продукти збережуть здоров'я серцяУ програмі «Сніданок з 1+1» розповіли про 5 продуктів, які можуть не псуватися у вашому домі протягом тривалого часу.

У більшості продуктів існує термін придатності, після якого ми відразу їх викидаємо, адже тоді вони стають небезпечними для вживання. Проте існують такі, що мають більший термін придатності, ніж вказаний на упакуванні. Деякі з них не втрачають свої корисні властивості, не змінюють колір і навіть запах впродовж років.

РИС

У прохолодному місці він зберігає свої якості мінімум 16-18 місяців. Час від часу його потрібно перевіряти. Нешліфований сорт рису зберігається менше – упродовж півроку.

ВОЛОСЬКІ ГОРІХИ

У сухому провітреному місці, у шкарлупі вони можуть лежати до 2 років. Очищені – не більше 9 місяців.

Читайте також: Як легко почистити волоські горіхи і мигдаль.

СОЄВИЙ СОУС

Запечатаний соєвий соус може зберігатися дуже довго. Проте після того, як ви відкриєте пляшечку, то на його вживання буде лише 3 роки.

ЦУКОР

Чим замінити цукор: Поради дієтологаЦукор без втрати смакових якостей може зберігатися у сухому місці за температури 20-24 градуси до 8 років.

МЕД

Справжній мед може зберігатися роками. Проте через 12 місяців він починає втрачати свої цілющі властивості. Тому небажано тримати його довше цього терміну. Щодо магазинного меду, то тут треба запам’ятати: на етикетці вказується лише дата фасування, а от скільки часу цей продукт пролежав до цього – невідомо.

Нагадаємо, нещодавно на сайті 1+1 писали, в яких продуктах харчування міститься найбільше хімії

Новости по теме