6 міфів про дієти, в які ми досі віримо

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Дієтолог розвінчує міфи щодо дієт та схуднення.

Поделиться:

Кожна жінка хоча б раз у житті сиділа на дієті. Однак після її закінчення скинуті кілограми все одно повертаються. Чому це відбувається, та які існують міфи щодо схуднення - розповіла дієтолог Лора Філіппова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як і коли краще їсти фрукти: 5 порад дієтолога

Міф 1. На самостійно підібраній дієті можна скинути всі зайві кілограми назавжди. Експерт наголошує, що дієта, яку ми призначаємо собі самі, передбачає тимчасове зменшення у вазі. 

«До прикладу, якщо ви полюбляєте солодке, смажене та борошняні вироби і різко відмовляєтесь від них під час дієти, ви худнете. Проте згодом ці продукти знову з’являються у вашому раціоні. І скинуті кілограми повернуться, ще й із запасом», - зауважує дієтолог. 

Міф 2. Чим жорсткіша дієта, тим кращий результат. З точки зору тимчасового схуднення, це працює, але жорстка дієта уповільнює обмін речовин. Як тільки ви повертаєтесь до нормального харчування, тіло починає запасати жир. 

Голодна дієта призводить до дефіциту корисних речовин і дуже виснажує організм. 

Прикладом жорсткої дієти є монодієта. До прикладу, ви протягом всього тижня харчувалися лише яблуками. За 7 днів ви суттєво схудли, наприклад, на 5 кг. Однак після такої дієти на вас чекає харчовий зрив і, як наслідок, плюс 6 кг. 

Міф 3. Дієта з іменем її автора - найбільша довіра. Такі дієти справді сприяють схудненню, але часто вони є незбалансованими і шкодять здоров’ю. 

«Візьмемо для прикладу відому білкову дієту. Вона передбачає максимальне вживання білка та відмову від корисних жирів та каш. Дуже велика кількість білка навантажує нирки. А наслідками відсутності жирів є проблеми з гормонами, сухість шкіри, ламкість нігтів та випадіння волосся. Відсутність складних вуглеводів спричиняє зниження активності роботи мозку та нервової системи», - розповідає Лора. 

Міф 4. Чорний хліб корисніший та дієтичніший, ніж білий. Насправді, користь хліба не в кольорі. Варто аналізувати склад хліба. У складі на першому місці не повинно бути борошна вищого гатунку. Тут може бути цільнозернове, житнє борошно або борошно з висівками. Потрібно також звертати увагу на текстуру хліба - вона повинна бути щільною. Якщо ж текстура хліба занадто пухка, це означає, що в його складі є багато домішок та розпушувач. 

Багато людей, які прагнуть схуднути або правильно харчуватись, вважають, що в магазинах потрібно купувати тільки знежирені та низькокалорійні продукти. Але ж правильне харчування - це не тільки куряче філе та зелений салат. 

Міф 5. Молочна продукція корисна, коли вона знежирена. Це неправда, адже молочний жир у невеликій кількості надзвичайно корисний для нашого організму і є природним консервантом. Якщо його прибрати, то потрібно додавати штучний консервант, аби збільшими термін придатності.

Вибирайте молочні продукти середньої жирності, - радить дієтолог. 

Міф 6. Макарони не є продуктом здорового харчування. Макарони швидкого приготування справді шкідливі, але макарони з твердих сортів пшениці - корисний вуглевод. Ви спокійно можете їх їсти 1-2 рази на тиждень. 

Щоб дієта працювала постійно, вона повинна стати способом життя. Назва такої дієти - правильне харчування. Залишайтеся здоровими та стрункими!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 корисні сніданки, які смакують усім

Новости по теме