Хто такі вегани і чим вони відрізняються від вегетаріанців

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Читайте, що таке веганство, чому люди відмовляються від м'ясних і молочних продуктів та як це зробити без шкоди для організму.

Поделиться:

Сьогодні, 1 листопада, у всьому світі святкують День вегана. Саме в цей день у 1944 році у Великобританії з’явилася перша Веганська спільнота.

Кейт Вінслет, Клінт Іствуд, Наталі Портман, Майк Тайсон – ці та багато інших відомих знаменитостей є переконаними веганами. Вони не їдять м’ясо, не носять хутро та вироби зі шкіри, а також не користуються парфумами і косметикою, які тестуються на тваринах. Окрім цього вегани активно виступають проти бездумного використання природних ресурсів.

Причини відмови від м’ясних та молочних продуктів можуть бути різні: хтось бажає захистити тварин, а хтось намагається осягнути нові духовні практики.

РІЗНИЦЯ МІЖ ВЕГАНАМИ ТА ВЕГЕТАРІАНЦЯМИ

Вегетаріанці не споживають забійну їжу: м’ясо, рибу птицю, морепродукти. Вегани окрім цього відмовляються від продуктів тваринного походження: молока, сиру, яєць і навіть меду.

Тобто, вегани харчуються винятково їжею рослинного походження.

ПОРАДИ ДЛЯ ТИХ, ХТО ВИРІШИВ СТАТИ ВЕГАНОМ

Якщо ви хочете очистити організм чи стати веганом на тривалий час, ми корисні поради допоможуть вам зробити перехід простішим.

1. Подумайте

Перед тим, як відмовлятися від продукції тваринного походження, вам варто добре подумати, чи не викличе це стрес. Якщо ви переконані, що в житті не відмовитеся від пікантних мідій чи соковитої курочки і просто бажаєте вивести з організму шлаки, ліпше відмовитися від веганства. Ваше рішення має бути зваженим.

2. Вітаміни, мінерали, білки

Якщо ви все ж вирішили спробувати веганство, вам потрібно бути уважними до кількості вітамінів та мінералівЯкі вітаміни потрібно вживати щодня для здоров’я та краси. Які ви щоденно споживаєте. Обов’язково серед продуктів рослинного походження знайдіть альтернативи, що містять вітамін В12, вітамін D, кальцій та залізо.

Не забувайте про білок, адже відмова від риби та м’яса може призвести до його дефіциту. Включіть до свого раціону їжу рослинного походження, що містить багато білку: соєві продукти, горіхи, каші.

3. Робіть молоко самостійно

Якщо ви полюбляєте молочні продукти хотіли б хоч іноді перед сном випивати скляночку смачного молочка, почніть самі його виготовляти. Наприклад, мигдальне молоко має ніжний смак та повністю відповідає ідеології веганства.

Щоб приготувати мигдальне молоко, вам потрібно на ніч замочити склянку сирих горіхів у воді, потім воду злити, додати 3 склянки очищеної води. Перемішайте все у блендері і процідіть через марлю – веганське молоко готове.

4. Відмовтеся від фаст-фуду

Хоч їжа швидкого харчування, чіпси та інші не надто корисні продукти не відносяться до продуктів тваринного чи рослинного походження, вегани від них відмовляються. Адже така їжа не відповідає стилю життя та принципам здорового харчування вегана.

5. Шукайте кулінарне натхнення

Щоб урізноманітнити свій раціон та отримувати задоволення від кожного прийому здорової їжі, шукайте нові оригінальні рецепти. Стежте за веганами та їх спільнотами в соцмережах та експериментуйте з рецептами.

Новости по теме