Кава vs вода: З чого починати ранок

Сніданок з 1+1
06:30
Будние
Кава vs вода: З чого починати ранок
unsplash.com

Експерт зі здорового харчування Лора Філіппова розповіла, де віднайти енергію.

Поделиться:

Дуже багато людей починають ранок саме з кави. Так вони прагнуть бадьорості! А чи знаєте ви, що ця бадьорість не справжня?! Кава занадто збуджує нервову систему через викид у кров гормонів стресу. Саме через це ви відчуваєте бадьорість! Але ж енергії тут немає! Через деякий час бадьорість минає, і ви потребуєте нової порції кавового допінгу! З часом ця доза збільшується і збільшується. Наркоманія у чистому вигляді! 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 солодощів, які не шкодять фігурі

ВІДМОВТЕСЯ ВІД КАВИ НАТЩЕСЕРЦЕ 

Коли кава зранку потрапляє у порожній шлунок, там виділяється багато соляної кислоти. Її завдання – перетравлення їжі. Але ж ми не їли! Грубо кажучи, ця кислота замість їжі починає перетравлювати стінки вашого шлунку. Просто уявіть це! Як йому там боляче! (усміхається прим. ред) Як наслідок, може виникати нудота, гіркота у роті. Каву можна пити вже через 30-40 хвилин після їжі.

ВОДА  ЯК БУДИЛЬНИК

Дуже корисна зранку склянка води! І, чим тепліше ця вода, тим краще. Чому саме тепла? Температура наших внутрішніх органів вища за температуру тіла. Десь 37-37,5 градусів за Цельсієм. І протягом ночі вона ще трошки підвищується. Вода кімнатної температури приблизно 21-23 градусів. Тобто, холодна. Холодна вода потрапляючи в тепле внутрішнє середовище нашого тіла і спазмує внутрішні органи.

Тепла вода, навпаки, ніби "обмиває" нас зсередини і швидко всмоктується у тонкому кішківнику. М’яко будить тіло. До речі, якщо ви маєте проблеми зі стулом, тепла вода з ранку вирішить це делікатне питання. Вода дає сигнал тілу «МИ прокинулись! Готові для активного дня!»
І після неї ми хочемо їсти. А їсти після вживання кави дуже складно. По –перше, не хочеться. По-друге, організм не налаштований на адекватне сприйняття їжі, бо в ньому все спазмовано.

Сніданок після води – от що дасть нам потрібну енергію! Тож, розпочинайте свої ранки правильно!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли потрібно вечеряти, щоб не гладшати

Новости по теме