Ветеринар наполягає: 7 продуктів, які не можна давати собаці

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Ветеринар розповіла, як забезпечити здорове харчування домашніх улюбленців

Поделиться:

Турбота про домашнього улюбленця - відповідальна справа. Як правильно підібрати корм, та чим в жодному разі не можна годувати собак розповіла ветеринар Вікторія Косинець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 порід собак, які найкраще ладнають із дітьми

1. Раціон цуценят та дорослих собак суттєво відрізняється. Виробники корму потурбувалися про раціон харчування дорослих та малих собак. На упаковці завжди вказано, яку кількість корму потрібно давати залежно від ваги та віку.

При виборі корму для своєї собаки особливу увагу звертайте на склад. Якщо ви все-таки не знаєте, який корм обрати, краще звернутися до ветеринара.

2. Собакам потрібно давати воду в необмеженій кількості. Собаки здатні самі визначити, скільки води їм пити протягом дня.

3. Для стерилізованих тварин існують окремі види корму. Після проведення операції ваша собака потребує особливого раціону. Простий корм здатний спричинити ожиріння. Ветеринар Вікторія Косинець звертає вашу увагу на те, що купувати спеціальний корм для стерилізованих собак - це справді важливо.

4. Цуценят не бажано годувати кормом для дорослих собак. Ветеринар Вікторія Косинець наголошує на тому, щоб власники цуценят обирали спеціальний корм для молодих собак, який буде легше перетравлюватися та засвоюватись організмом.

Склад корму для дорослих собак та цуценят різний. У кормі для дорослих тварин немає потрібних поживних речовин (калію, фосфору) для організму цуценяти.

5. Існують продукти, якими заборонено годувати собак. Ветеринар наполягає остерігатися наступних продуктів харчування при годуванні домашнього улюбленця:

- страви зі спеціями

- ковбаса

- цитрусові

- солодощі

- горіхи

- кістки

- молоко

Пам’ятайте, що здоров’я та енергійність вашої собаки насамперед залежить від правильного харчування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 порад, що потрібно робити під час нападу собак

Новости по теме