Весняний раціон: Як харчуватися, аби почуватися добре
Обов'язково відрегулюйте свій раціон.
Стресові навантаження, мінлива погода, зміна тиску - чинники, які призводять до поганого самопочуття навесні. Крім того, аби схуднути до літа, чимало людей обирають новомодні дієти, які можуть призвести до проблем шлунково-кишкового тракту. Як харчуватися, щоб почуватися добре? Про це у Сніданку з 1+1 розповіла лікар-гастроентеролог Марина Щербиніна
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 міфів про здорове харчування, у які ми досі віримо
Обов'язково відрегулюйте свій раціон і дотримуйтеся наступних порад:
- Вживайте м'яку їжу, яка легко засвоюється.
- Відмовтеся від смаженого, солоного, гострого та масного.
- Їжте невеликими порціями кожні 3-4 години.
- Правильно добирайте дієти.
- Стежте за швидкістю позбавлення ваги. Пам'ятайте, що втрата понад 1,5 кг на тиждень може призвести до загустіння жовчі. І, крім загострення старих хвороб кишково-шлункового тракту, може спричинити жовчно-кам'яну хворобу.
- Встановіть правильне співвідношення продуктів харчування, аби організму всього вистачало.
- Виключіть із раціону алкоголь.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 бюджетних продуктів для збалансованого раціону