5 легких страв після свят: Прості рецепти

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Топ рецептів легких страв після Нового року

Смачні ідеї корисних та поживних обідів від Руслана Сенічкіна.

Поділитися:

Якщо ваш шлунок вже втомився від важких салатів з майонезом та калорійних смаколиків, саме час зробити для нього відпочинок. Рецепти простих та легких страв покращать самопочуття і не дозволять зайвим кілограмам зіпсувати фігуру. Ідеями корисних салатів, спагетті та навіть піци поділився кулінар Руслан Сенічкін. Зберігайте добірку легких страв, які стануть у пригоді після свят!

Салат по-східному

Інгредієнти для салату:

  • Червонокачанна капуста — 40 г
  • Кабачок — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Огірок — 3 шт.
  • Цукіні — 1 шт.
  • Крабові палички — 100 г
  • Болгарський перець — 2 шт.
  • Спеції за смаком.

Інгредієнти для заправки:

  • Оливкова олія — 2 ст. л.
  • Соєвий соус — 3 ст. л.
  • Кунжутна олія — 2 ст. л.
  • Тертий імбир — 20 г
  • Мед — 1 ст. л.
  • Лимон — сік 1 шт.
  • Часник — 2 зубки
  • Перець чилі — 1 шт.

Спосіб приготування східного салату:

  1. Часник і перець чілі дрібно нарізати. Змішати з іншими інгредієнтами для заправки і добре перемішати.

  2. Червонокачанну капусту нашаткувати. Цукіні, моркву, огірок болгарський перець і кабачки нарізати соломкою. Усе змішати в глибокій мисці. Додати сіль і перець за смаком.

  3. Залити підготовлені овочі заправкою і перемішати.

  4. Прикрасити салат нарізаними крабовими паличками. За бажанням додати горішки.

Дієтична піца з морепродуктами

Інгредієнти:

  • Броколі – 500 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сир моцарела – 7 шт.
  • Помідори чері – 7 шт.
  • Морепродукти – 200 г
  • Томатний соус – 3 ст. л.
  • Вівсяні пластівці – 3 ст. л.
  • Спеції за смаком.

Спосіб приготування дієтичної піци з морепродуктами:

  1. Яйця збити з сіллю та спеціями.

  2. Вівсяні пластівці та капусту броколі окремо подрібнити в блендері. Додати до яєць та перемішати вінчиком.

  3. Викласти отриману масу на дно форми, утворюючи основу для піци. Запікати 10-15 хвилин при 180С до золотавої скоринки.

  4. Для начинки цибулю нарізати кільцями. Помідори чері розрізати навпіл.

  5. Змастити основу томатним соусом. Викласти цибулю і помідори, додати морепродукти і моцарелу. Запікати 10 хвилин при 200С.

Кольорові спагетті з овочів

Інгредієнти:

  • Морква — 2 шт.
  • Кабачок — 1 шт.
  • Цукіні — 1 шт.
  • Баклажан — 1 шт.
  • Часник — 2 зубки
  • Біле вино — 100 мл
  • Кедрові горішки — 20 г
  • Кунжут — 10 г
  • Зелень та спеції за смаком.

Спосіб приготування спагетті з овочів:

  1. Овочі нарізати тонкими смужками.
  2. На пательні підсмажити часник протягом декількох хвилин. Викласти часник і обсмажити в ароматній олії моркву. Через 5 хвилин додати решту овочів. Приправити за смаком.
  3. Додати вино і тушкувати 5 хвилин на середньому вогні. Посипати горішками, кунжутом і зеленню.

Салат з кіноа та гранатом

Інгредієнти для салату:

  • Кіноа — 150 г
  • Огірки — 2 шт.
  • Помідори — 3 шт.
  • Зернята гранату — 100 г
  • Петрушка — 30 г
  • М’ята — 30 г
  • Спеції за смаком.

Інгредієнти для заправки:

  • Оливкова олія — 2 ст. л.
  • Бальзамічний соус — 1 ст. л.
  • Апельсин — сік і цедра 1 шт.

Спосіб приготування салату з кіноа та гранатом:

  1. Кіноа відварити у воді або бульйоні. За бажанням кіноа можна замінити булгуром або кус-кусом.
  2. Огірки та помідори нарізати кубиками. Зелень дрібно порубати. Додати овочі і зелень до крупи разом із зернятами гранату.
  3. Змішати всі складові для соусу і заправити салат. Перемішати.

Соте із м’ясом та квасолею

Інгредієнти:

  • Морква — 2 шт.
  • Куряче філе — 250 г
  • Цибуля — 2 шт.
  • Бульйон — 200 мл.
  • Броколі — 1 шт.
  • Цвітна капуста — 1 шт.
  • Відварена квасоля — 120 г.
  • Спеції та олія за смаком.

Спосіб приготування соте з м’ясом та квасолею:

  1. Броколі та цвітну капусту розібрати на суцвіття. Моркву нарізати соломкою. Покласти овочі у киплячу воду та варити 3-4 хвилини. Занурити у крижану воду, щоб овочі припинили готуватися.  

  2. Куряче філе нарізати шматочками і смажити на пательні до золотавої скоринки. Викласти м’ясо на тарілку.

  3. На тій самій пательні підсмажити цибулю.

  4. У великій глибокій сковорідці обсмажити разом усі інгредієнти для соте. Добре помішувати або підкидати овочі у пательні. Додати спеції за смаком, перемішати і долити невелику кількість води або бульйону.

Новини по темі