Як доглядати за волоссям та чи потрібно носити шапку взимку (поради трихолога)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Особливості догляду за волоссям взимку та чи потрібно носити шапку (розказує трихолог)
Pexels/ Yan Krukov

Як доглядати за волоссям у холодну пору та чи потрібно носити взимку шапку?

Поділитися:

Взимку волосся потребує особливого догляду зважаючи на погодні умови. Воно стає тьмяне, жорстке та ще й електризується. Щойно ми одягаємо шапку, відчувається свербіння та з'являється щось схоже на лупу. Чому так відбувається взимку із нашим волоссям та як виправити цю ситуацію? Пояснив лікар-трихолог Кузьма Хобзей у "Сніданку з 1+1", що виходить з 6:30 по 9:30 у будні на "1+1 Україна".

Мороз на вулиці, сухе повітря в приміщенні та відсутність головних уборів: усе це може призводити до погіршення якості волосся, пояснює лікар-трихолог:

«Якщо у нас холодно, збільшується трансдермальна втрата води. Наша шкіра постійно випаровує зі своєї поверхні воду, більша сухість шкіри, і як наслідок, буде лущення шкіри голови і ми можемо бачити щось схоже на лупу».

Може бути порушення мікробіому шкіри голови, відповідно, реагує і волосся. Взимку, окрім шампунів під тип шкіри, варто використовувати ще й бальзами:

«Бальзами зазвичай містять певну кількість ліпідів (жирів), які будуть створювати захисний шар на поверхні волосся. Окрім того, вони можуть мати у складі кераміди, протеїни різного походження».

Ці речовини допомагають запобігти втраті вологи. Також, будуть корисними маски. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно доглядати за шкірою обличчя взимку (поради дерматолога)

Ще один запит, із яким часто звертаються до трихологів взимку: чи обов’язково носити шапку. Головний убір необхідний, аби захистити і шкіру голови, і саме волосся. Головне, правильно його підібрати:

«Якщо ми маємо близько нуля, є неприємна вологість і вітер, у більшості випадків достатньо буде навіть бавовняної шапки не дуже щільної в’язки. Головна задача: не перегріти шкіру голови. Якщо дуже холодно, на допомогу прийдуть шапки вовняні або шапки із захистом від вітру».

Варто пам’яти, що головні убори – це тільки допоміжний фактор. Перш за все, трихолог наголошує на ретельно продуманому домашньому догляді: шампунь, бальзам і маска. Саме вони забезпечать необхідний захист для волосся взимку.

Як врятувати волосся від випадіння під час зниження температури, дивіться поради трихолога, дивіться в "Сніданку з 1+1", що виходить з 6:30 по 9:30 у будні на "1+1 Україна":

Новини по темі