Як навчитися позитивно мислити, але не потрапити до пастки «рожевих окулярів»: психотерапевт Олег Чабан про те, що у житті завжди є плюси

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Як навчитися позитивному мисленню і при цьому не потрапити до пастки «рожевих окулярів»? Про це розповідає експерт.

Поділитися:

Психотерапевт Олег Чабан у студії «Сніданку з 1+1» розповів, чому важливо вміти позитивно сприймати життя, але при цьому не дивитися на всі події через призму «рожевих окулярів». І чому потрясіння – це не завжди погано?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як повернутися до робочого ритму життя після святкової відпустки: прості поради від психологині Анни Кушнерук

Олег Чабан говорить:

«Глибокі потрясіння нам потрібні, щоб оцінити своє життя. З будь-якої ситуації ми повинні виходити в позитив. Подумайте, яким чином ви згадаєте про певну подію через багато років? Так ви зрозумієте, наскільки вона серйозна і значуща для вас».

Як же навчитися мислити позитивно? Психотерапевт дає такі поради:

  • Думати глобальніше.
  • Завжди прораховувати свої дії на крок вперед.
  • Намагатися аналізувати життєві ситуації та розуміти, що саме в них може принести користь.
  • Фіксуватися на тому, що відбувається у житті тут і зараз, а не чекати «чуда» у майбутньому. Розуміти, що від дій сьогодні залежить майбутнє завтра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як побороти свої страхи: практичні поради від психотерапевта Олега Чабана. В чому різниця між страхом та фобією?

Олег Чабан наголошує:

«Щоб жити довше, треба помічати позитив. Є дослідження, які показують, що людина, яка живе в позитиві, має більшу тривалість життя».

У той же час психотерапевт називає термін «позитивна токсичність» та розповідає, що бути постійно щасливим неможливо, це неприродньо. Тому замислитися над тим, щоб скинути «рожеві окуляри» і критично подивитися на своє життя, варто у таких випадках:

  • Відсутня об’єктивна оцінка подій.
  • Не робляться висновки з прожитих подій.
  • Людина не бачить життя в перспективі і не знає, який наступний крок зробить.

Насамкінець Олег Чабан каже, що завжди є плюси, у будь-якій життєвій події. Їх людина може відчути зараз, або ж у перспективі. Проте до життя треба ставитися об’єктивно, а не через призму «рожевих окулярів».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно говорити і приймати компліменти (коментує психолог Анна Кушнерук)

Нагадаємо, у 2022 році телеканал 1+1, що входить до складу групи 1+1 media, та Fedoriv Marketing Agency оголосили про співпрацю. Зокрема, фахівці Fedoriv допомагатимуть 1+1 з комунікацією та бренд-стратегією. Креативна ідея «Завжди є плюси» стане основою іміджевої комунікації з глядачами та використовуватиметься як у візуальній частині, так і в контенті.

У новорічну ніч, 1 січня, на 1+1 відбулася прем’єра тематичного промо-ролика з ведучими каналу, де зазвучала креативна ідея «Завжди є плюси». Як зазначають автори відео, його головна ідея в тому, що 1+1 допомагає помічати та цінувати позитивні моменти у всьому, тому що проживає ті ж турботи та радощі, що й глядачі.

ФОТО: Pexels/Anastasiya Gepp

Новини по темі