Як обрати тональний крем для холодної пори року

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Найкращі тональні креми для холодної пори (думка візажиста) | Краса | 1+1
Фото: Freepik

Поради візажиста міжнародного рівня.

Поділитися:

Доглянута і сяйлива шкіра — основа будь-якого макіяжу. А підкреслити її природну красу допомагає тональний крем. Цей засіб має не лише ідеально збігатися з відтінком шкіри та враховувати її особливості, але й відповідати порі року. 

На що звернути увагу, обираючи тональний крем на осінь і зиму, розповів топ-візажист Ігор Ігнатенко. Як переконаний експерт, варіантів для прохолодного сезону може бути кілька. Про кожен із них від найгіршого до найкращого дізнаєшся далі.

ТОНАЛЬНИЙ СТІК

Професійний засіб із дуже щільною текстурою. Може використовуватися як для рівномірного покриття всього обличчя, так і для корекції проблемних ділянок. 

Стане в нагоді, якщо потрібен святковий макіяж або макіяж для телебачення, зйомок. Через надмірну щільність не підходить для щоденного нанесення.  

До того ж у складі тональних стіків майже відсутні зволожуючі компоненти, які могли б подарувати шкірі догляд та захист. 

КРЕМ-ПУДРА

Становить собою гібрид класичної тональної основи і пудри. Має суху текстуру і наноситься спонжем. 

Попри можливість використання на щодень і наявність поживних компонентів, у прохолодну пору крем-пудра може стати причиною сухості шкіри. 

Якщо не хочеш відмовлятися від засобу восени та взимку, нанось його на більш поживний зволожувальний крем. 

ТОНАЛЬНИЙ МУС

Його текстура суттєво відрізняється від попередніх — дуже м’яка, легка і приємна. Засіб здатний вирівняти відтінок шкіри і додати їй здорового сяйва, але не приховає почервоніння та висипання. 

Зверни увагу, що через низький вміст жирів тональний мус може підкреслити сухість і лущення. 

РІДКА ТОНАЛЬНА ОСНОВА

Може бути в форматі більш насиченого крему або, навпаки, легкого флюїду. До складу якісного засобу зазвичай входять рослинні олії, вітамінні комплекси та поживні елементи. Також серед інгредієнтів може бути тальк, який забезпечує матовий фініш. 

За словами візажиста Ігоря Ігнатенка, рідка тональна основа — ідеальний вибір для осінньо-зимового періоду. Щоб результат був бездоганним, розподіляй її по шкірі пласким пензликом із синтетичним ворсом або косметичним спонжем. 

Більше цікавих порад від Ігоря Ігнатенка знайдеш у відео:

Також читай інші матеріали на тему краси:

1. 5 б'юті-міфів, у які ми дарма віримо

2. Відгук косметолога: Як діють патчі під очі

3. 7 б'юті-трендів осені, які хочеться спробувати якомога швидше 

4. Чому маски для обличчя не діють: 5 помилок використання

5. Боїшся погладшати? Розвінчуємо міфи про жирні продукти

Новини по темі