Як приготувати булочку з корицею
4 жовтня у кав'ярнях Швеції продають незліченну кількість цих запашних та неймовірно смачних булочок.
articleContentСьогодні у Швеції відзначають смачне свято – День булочки з корицею. Вперше у шведських пекарнях її приготували у шістнадцятому сторіччі, коли в країну завезли корицю.
Шведські булочки з корицею називають Kanelbullar і готують з різними начинками, але класичний рецепт – саме з корицею і кардамоном. Шведи просто обожнюють цю випічку, за статистикою, один середньостатистичний житель з'їдає 319 таких булочок на рік.
Булочки з корицею добре поєднуються з молоком, чаєм, кавою, какао. Стандартна начинка для такої солодкої випічки – це кориця, змішана з цукром або цукровою пудрою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 корисних порад, як заохотити дітей ходити до школи
Інгредієнти:
Борошно - 400 г
Молоко - 250 мл
Вершкове масло - 75 г
Яйця - 1 ціле + жовток
Сухі дріжджі - 3,5 г
Сіль - 1/4 ч.л.
Цукрова пудра - 50 г
Кардамон - 1/2 ч.л.
Ванілін
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 фільмів для перегляду всією родиною
Начинка:
articleContentВершкове масло - 35 г
Цукрова пудра - 35 г
Кориця - 1,5 ч.л.
Як готувати:
1. Поставте на вогонь каструлю, налийте туди молоко і додайте вершкове масло. Помішуйте, поки масло не розтопиться.
2. У мисці змішайте сухі інгредієнти: борошно, дріжджі, сіль, ванілін, кардамон і цукрову пудру. Поступово влийте охолоджене молоко з маслом в суху суміш, додайте жовток і замішайте тісто.
3. Тісто перекладіть в миску, присипану борошном, і залиште на 1,5 години, щоб підійшло.
Читайте також: 10 найкращих романтичних фільмів усіх часів.
4. Для приготування начинки частину масла розтопіть і змішайте з корицею, цукровою пудрою та частиною вершкового масла. Усе розмішайте.
5. Тісто розкачайте в прямокутний пласт, приблизно 2 мм завтовшки, рівномірно розподіліть начинку і скрутіть в рулет. Наріжте рулет на шматочки товщиною не більше 2 мм.
6. Викладіть булочки на деко, застелене пергаментом.
articleContent7. Накрийте булочки рушником і дайте їм підійти приблизно 30 хвилин. Змастіть збитим яйцем і посипте цукром.
8. Розігрійте духовку до 200 градусів і випікайте 15 хвилин. Готові булочки накрийте рушником і охолодіть.
Смачного!