Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

Як приготувати булочку з корицею

4 жовтня у кав'ярнях Швеції продають незліченну кількість цих запашних та неймовірно смачних булочок.

Сьогодні у Швеції відзначають смачне свято – День булочки з корицею. Вперше у шведських пекарнях її приготували у шістнадцятому сторіччі, коли в країну завезли корицю.

Шведські булочки з корицею називають Kanelbullar і готують з різними начинками, але класичний рецепт – саме з корицею і кардамоном. Шведи просто обожнюють цю випічку, за статистикою, один середньостатистичний житель з'їдає 319 таких булочок на рік.

Булочки з корицею добре поєднуються з молоком, чаєм, кавою, какао. Стандартна начинка для такої солодкої випічки – це кориця, змішана з цукром або цукровою пудрою. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 корисних порад, як заохотити дітей ходити до школи

Інгредієнти:

Борошно - 400 г

Молоко - 250 мл

Вершкове масло - 75 г

Яйця - 1 ціле + жовток

Сухі дріжджі - 3,5 г

Сіль - 1/4 ч.л.

Цукрова пудра - 50 г

Кардамон - 1/2 ч.л.

Ванілін

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 фільмів для перегляду всією родиною

Начинка:

Вершкове масло - 35 г

Цукрова пудра - 35 г

Кориця - 1,5 ч.л.

Як готувати:

1. Поставте на вогонь каструлю, налийте туди молоко і додайте вершкове масло. Помішуйте, поки масло не розтопиться.

2. У мисці змішайте сухі інгредієнти: борошно, дріжджі, сіль, ванілін, кардамон і цукрову пудру. Поступово влийте охолоджене молоко з маслом в суху суміш, додайте жовток і замішайте тісто.

3. Тісто перекладіть в миску, присипану борошном, і залиште на 1,5 години, щоб підійшло.

Читайте також: 10 найкращих романтичних фільмів усіх часів.

4. Для приготування начинки частину масла розтопіть і змішайте з корицею, цукровою пудрою та частиною вершкового масла. Усе розмішайте.

5. Тісто розкачайте в прямокутний пласт, приблизно 2 мм завтовшки, рівномірно розподіліть начинку і скрутіть в рулет. Наріжте рулет на шматочки товщиною не більше 2 мм.

6. Викладіть булочки на деко, застелене пергаментом.

7. Накрийте булочки рушником і дайте їм підійти приблизно 30 хвилин. Змастіть збитим яйцем і посипте цукром.

8. Розігрійте духовку до 200 градусів і випікайте 15 хвилин. Готові булочки накрийте рушником і охолодіть.

Смачного!

2018-10-04
Новини
Новини