Як схуднути та покращити стан шкіри за допомогою вітаміну В6

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Дієтолог розповіла, для чого організмові необхідний вітамін В6 та в яких продуктах він міститься.

Поділитися:

Поради дієтолога: Вітамін В2 відновить зір та покращить імунітетПісля новорічних застіль наша шкіра та організм в цілому особливо потребують відновлення. Щоб наш організм не страждав від нестачі поживних речовин, потрібно знати про корисні властивості вітамінів та де можна їх знайти.

В6 - вітамін, завдяки якому організм людини отримує максимум енергії з білків, жирів і вуглеводів. Його дефіцит виникає при різноманітних захворюваннях, прийомі специфічних медикаментів, а також при зловживанні палінням, алкоголем та кавою.

У програмі «Сніданок з 1+1» дієтолог Галина Незговорова розповіла про користь В6 для організму людини та де його можна дістати.

КОРИСНІ ВЛАСИТИВОСТІ

  1. В6 перешкоджає відкладанню жирів.
  2. Допомагає засвоювати білок.
  3. Покращує стан серцево-судинної та нервової системи.
  4. Стимулює кровотворення.
  5. Забезпечує гарний стан шкіри, волосся та ясен.

Якщо ви збільшуєте у своєму раціоні білок, то обов’язково збільшуйте і вживання вітаміну В6, щоб забезпечити його засвоєння організмом, - зазначає Галина Незговорова.

ОСНОВНІ ДЖЕРЕЛА ВІТАМІНУ В6

Рослинного походження: пророщені зерна пшениці, хліб із борошна грубого помелу, рис, бобові,  крупи, горіхи, цитрусові, шпинат, часник, томати, картопля морква і різні сорти капусти.

Тваринного походження: яйця, молоко, твердий сир, субпродукти, печінка, різновиди м’яса.

ЩОДЕННА НОРМА

Добова норма вітаміну В6 для дорослої людини – 1,8-2,2 мг. Вона міститься у таких продуктах:

  1. 50 г пророщених зерен пшениці
  2. 200 г вівсяної або гречаної каші
  3. 200 г рису
  4. 100 г червоної квасолі
  5. 50 г печінки
  6. 100 г м'яса нежирної свинини або курятини
  7. 1-2 курячих яйця
  8. 200 г твердого сиру
  9. 1-2 банани
  10. 50 г волоських горіхів
  11. 100 г капусти
  12. 100 г моркви
  13. 50 г томатів

Пам’ятайте, В6 стійкий до термообробки, однак швидко руйнується при консервуванні та під дією ультрафіолету, - каже дієтолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Похмілля: Що допоможе полегшити симптоми

Новини по темі