Як виховати олімпійського рекордсмена: батьки плавця Михайла Романчука про жагу сина до перемоги

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як виховати чемпіона? Батьки плавця Михайла Романчука на включенні у Сніданку з 1+1
Instagram/misha_romanchuk

Як виховати олімпійського рекордсмена? Чи справді вже з ранніх років помітно, що дитина виросте чемпіоном? Про це розповіли батьки плавця Михайла Романчука.

Поділитися:

Плавець Михайло Романчук відзначився на Олімпіаді-2020 у Токіо тричі: встановив олімпійський рекорд у пів фіналі на дистанції 800 м вільним стилем, який не вдалося побити у фіналі, здобув «бронзу» на дистанції 800 м вільним стилем та «срібло» на дистанції 1500 м вільним стилем. Саме йому вдалося зломити так зване «бронзове прокляття» олімпійської збірної України своїм «сріблом». Про спортсмена у «Сніданку з 1+1» розповіли його батьки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перше українське «золото» на Олімпіаді-2020: Жан Беленюк став кращим у греко-римській боротьбі

Батьки та молодша сестра Михайла Романчука вийшли на відео-зв’язок зі студією «Сніданку з 1+1». Вони розповіли, як виховувався майбутній рекордсмен. Мама Михайла говорить:

За межами басейну син має м’який характер, але в басейні – це тигр, який готовий на все заради перемоги.

Батьки згадують – усі в родині були впевнені, що син виросте спортсменом. Вже в 3 роки він на маленькому велосипеді «гномику» міг проїжджати 5-6 км, постійно бігав, стрибав.

Михайло Романчук олімпіадаФОТО: Instagram/misha_romanchuk

Батько Михайла – тренер з легкої атлетики. Тож спочатку в родині думали, що син піде шляхом тата. Але хлопчик захопився плаванням. Мама спортсмена ділиться:

Те, що Михайло має здатність до витривалості, стало зрозуміло в 10 років. Тоді він зміг з гарним результатом подолати на змаганнях 400 м, що дуже багато для дитини такого віку.

Батьки розповідають – усвідомлення того, що спорт став життям для Михайла, прийшло до нього у 14 років на Європейському олімпійському фестивалі. Там він посів 7-ме місце і чітко усвідомив, що може досягти кращих результатів, а також, що олімпіада – це його масштаб. На цих же змаганнях Михайло вперше зустрів майбутню дружину, легкоатлетку Марину Бех.

Михайло Романчук та Марина БехФОТО: Instagram/misha_romanchuk

Пара знову зустрілася лише через 6 років, на Олімпіаді в Ріо в 2016 році. У них зав’язалися романтичні стосунки, а за 2 роки вони побралися. Михайло говорить:

Я одразу зрозумів, що Марина – моя доля. Вже на 2-й тиждень спілкування ми говорили про майбутніх дітей.

Поки у пари немає дітей, але на цю Олімпіаду вони вже їхали у якості подружжя і дуже вболівали одне за одного. Марина Бех-Романчук посіла 5-те місце у стрибках у довжину, значно покращивши свій результат у Ріо, де вона була 12-ю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Історична нагорода: перша олімпійська медаль збірної України в артистичному плаванні

Дивіться відео-включення батьків плавця Михайла Романчука в ефірі «Сніданку з 1+1»:

Новини по темі