Рецепт шоколадно-гречаного печива без цукру від Валентини ХамайкоПостійний експерт програми «Сніданок з 1+1» Галина Незговорова розповіла про плюси та мінуси перших страв та чи справді їх потрібно вживати щодня.

Корисність першої страви насамперед залежить від якості компонентів. 

ПЕРЕВАГИ ВЖИВАННЯ СУПУ

1. Суп можна приготувати з будь-яких інгредієнтів.

2. Перші страви швидко насичують, повертають працездатність і є легкими у вживанні.

3. Супи поповнюють кількість рідини в організмі.

Сучасні лікарі, у тому числі і педіатри, переконують, що перші страви не є обов’язковою складовою раціону. Однак у дітей необхідно контролювати водний баланс, – наголошує експерт.

Простий рецепт пісного салату з моркви та апельсинаЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як схуднути за допомогою супу

НЕДОЛІКИ ВЖИВАННЯ СУПУ

1. Під час термічної обробки продукти втрачають свої корисні властивості.

2. Смаження моркви та цибулі для супу призводить до утворення канцерогенів. 

3. Міцні та наваристі бульйони не можна вживати при запальних процесах. 

4.  М'ясний бульйон може бути шкідливим, якщо тварина харчувалася неякісним кормом. Тож, коли не впевнені в тому, наскільки хороше м'ясо використовуєте, злийте перший бульйон.

Супи з бульйонних кубиків не можна вживати ні дорослим, ні дітям через велику кількість шкідливих речовин, – попереджає дієтолог.

ЯК ПРИГОТУВАТИ КОРИСНИЙ СУП

Щоб суп вийшов поживним та корисним його варто готувати на вторинному бульйоні, із якісного м’яса, з додаванням овочів (їх важливо не переварювати), а зелень додати вкінці приготування. 

У світі набуває популярності нова дієта – супінг. Вона уже стала справжнім трендом з-поміж прихильників здорового способу життя.

Дивіться також нашу підбірку дієтичних супів: болгарський таратор на кефірі, томатна окрошка та холодний суп з буряка.

Нагадаємо, нещодавно ми розповідали, які продукти потрібно вживати, щоб зберегти здоров'я печінки.