Фінансові труднощі під час війни: як не впасти в депресію та адаптуватися до нової реальності (поради психологині Анни Кушнерук)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як не впасти в депресію від фінансових труднощів під час війни: поради психолога
freepik.com

Як не впасти в депресію через втрату роботи та фінансові труднощі під час війни? Поради від Анни Кушнерук.

Поділитися:

За офіційними даними ООН, майже 5 мільйонів людей в Україні втратили роботу через війну. Як не впасти в депресію через втрату заробітку та як налаштувати себе почати щось нове – про це в ефірі «Сніданку з 1+1» розповіла психологиня Анна Кушнерук. За її словами, багато людей через це втратили відчуття безпеки з точку опори майбутньому. Ще й на додачу, люди починають відчувати себе непотрібними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як раніше вже не буде: як планувати своє майбутнє в умовах війни (поради психоаналітика Анни Кушнерук)

«У такому випадку треба реагувати, а не планувати. Треба не цуратися будь-якої роботи, братися навіть за не кваліфіковану. Будь-який фінансовий приплив краще, ніж витрата. Зараз власноруч потрібно навчити себе дисципліні заробляти гроші, навіть якщо це важко. Не потрібно боятися того, що я журналіст, психотерапевт або юрист і буду займатися фізичною роботою. Треба працювати для того, аби збагачувати суспільство своїм внеском і збагачувати себе та свою родину», – прокоментувала психологиня.

Щодо того, кому легше адаптуватись у стресовій ситуації, при зміні роботи, місця проживання та іншого, Кушнерук наголосила, що її професійний досвід показав, що жіноча стать більш адаптивна. Але при теперішніх обставинах психологиня просить не мірятись цією здатністю, а допомагати одне одного у подоланні кризи.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як з режиму виживання перейти в режим життя: поради психологині Анни Кушнерук

Щодня на глядачів «Сніданку з 1+1» очікують оперативні новини, поради від профільних спеціалістів, включення зірок та українців, які роблять усе задля перемоги України.  Не пропустіть щодня проєкт з  07:00 до 10:00, а у вихідні – з 8:00 до 10:00 на телеканалах ТЕТ і 2+2, а також на YouTube.

Новини по темі