Як з режиму виживання перейти в режим життя: поради психологині Анни Кушнерук

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
 Як з режиму виживання перейти в режим життя: поради психологині Анни Кушнерук
Pexels/Fed Cooper

Психологиня дала поради, як продовжити життя, коли щодня тривожні новини з фронту.

Поділитися:

Щодня з 9:00 до 12:00 в ефірі телеканалів ТЕТ та 2+2 та у прямому ефірі на YouTube улюблене шоу глядачів «Сніданок. Онлайн» продовжує розповідати оперативні новини про ситуацію в Україні, надавати корисні поради та консультації профільних спеціалістів, вести спілкування з популярними зірками та звичайними українцями, які роблять все, щоб наблизити нашу спільну перемогу.

До ефіру долучилась психологиня Анна Кушнерук. Вона розповіла, як збалансовувати власні емоції, щоб війна не переходила в рутину. За її словами, головне не думати, що воєнні дії заходять у якусь незрозумілу фазу, адже звичайні люди не володіють інформацією, яку знають військові, тому ми часто робимо помилкові висновки.

«Я хочу закликати усіх дорослих людей робити різницю між тими, хто знаходиться у небезпечній ситуації, які є в оточенні, і між людьми, що знаходяться в умовній безпеці… Тут не можна давати однакові поради та однакові психологічні настанови. Давайте розмежовувати, де є фізична небезпека, а де психічна. Авжеж, ми вже всі отримали посттравматичний розлад через те, що ми переживаємо горе у своїй країні. Та кожен на своєму місці робить це горе менше», — розповіла спеціалістка.

Кушнерук

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ«Синдром біженця»: як проявляється та як з ним впоратися (поради нейродослідниці Наталії Каді у "Сніданку.Онлайн")

Як наголосила Кушнерук, людина своїми діями, фізичною роботою, посмішкою має розуміти: робить внесок в добро, а не у хворобливий стан. І вважає, що до військових є неповагою те, коли люди в тилу починають упереджено ставитись до власного життя. Треба радіти звичним речам, за можливості проводити час разом з близькими та приносити здоровий мікроклімат у свою родину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖЯк раніше вже не буде: як планувати своє майбутнє в умовах війни (поради психоаналітика Анни Кушнерук)

«Не завжди допомога вона тільки у тому, щоб розважати і створювати людині штучну реальність, у якій немає війни. Вона була і є, на жаль. А от створити можливість, що я з тобою поруч, коли тобі важко – це справжня підтримка», – наголосила психологиня.

Не пропустіть щодня проєкт «Сніданок. Онлайн» з 09:00 до 12:00 на телеканалах ТЕТ і 2+2, а також на YouTube.

Новини по темі