«Ми заряджаємось одне від одного»: у «Сніданок. Онлайн» розповіли, як справитись зі стресом під час війни

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
«Ми заряджаємось одне від одного»: у «Сніданок. Онлайн» розповіли, як справитись зі стресом під час війни

Команда ранкового шоу продовжує бути поруч зі своїми глядачами та підтримувати їх у важкі часи війни.

Поділитися:

Улюблений ранковий проєкт «Сніданок з 1+1» у воєнний час продовжує жити у новому форматі – «Сніданок. Онлайн». Відтепер подивитись проєкт можна у прямому ефірі на YouTube та в ефірі телеканалу ТЕТ щодня з 10:00 до 13:00.

Команда ранкового шоу продовжує бути поруч зі своїми глядачами та підтримувати їх у важкі часи війни. У прямому ефірі обговорюються оперативні новини про ситуацію в Україні, відбувається спілкування з експертами різних галузей, зірками та звичайними людьми, які допомагають українцям підтримувати моральний стан та силу духу. Сьогодні у прямому ефірі працювали Єгор Гордєєв, Людмила Барбір та Володимир Рабчун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖВедучі телеканалу 1+1 Валентина Хамайко та Олександр Попов прихистили щенят з притулку під Києвом

У випусках розповідають, що можна приготувати під час війни для того, аби наситити організм силами.  Цією інформацією нещодавно в ефірі «Сніданок. Онлайн» поділився кулінарний екперт Євген Клопотенко. За його словами, в першу чергу треба надавати перевагу пшениці та крупам, а не думати про здорове харчування.

Клопотенко

«Зараз не треба думати про здорове харчування, білки, овочі, я вважаю, що можна без них зараз жити. Раніше люди в такі часи їли тільки хліб, борошно. Нам потрібні вуглеводи щоб жити, бо це та енергія, яка надає життя. Є каша, є борошно – його треба брати і їсти. Раніше навіть брали просто борошно, заливали гарячою водою і їли, це була така намішка. Авжеж, вона не така гастрономічна, але дуже підходить для виживання», — поділився Клопотенко.

Окрім того, він розповів, що традиційну паляницю можна приготувати без додавання дріжджів. Головне мати рис та пшоно, поєднати їх та гарно перетовкти до однорідної маси. Додавши соду, таку консистенцію вже можна випікати.

«Будь-яку кашу з додаванням соди, або якщо є розпушувач, можна запікати. Температура має бути максимально велика і тоді вийде щось схоже на хліб… можна намішати, сода підніме все», — прокоментував кулінарний експерт.

Нещодавно зі свого боку до онлайн-ефіру доєднався і психотерапевт Олег Чабан. Він поділився порадами, як людям справлятись зі стресом під час війни. За його словами, в такий важкий час треба знайти об’єкт турботи, адже коли людина зайнята роботою, то вони не встигає лякатися.

Чабан психотерапевт

«Об’єкт турботи може знайти будь-хто, навіть у бомбосховищі. Тому що поруч з тобою завжди є ті, які не можуть впоратись з чимось. Проте якщо ти сам переляканий, адже люди бувають різні – не надавай допомоги іншому, оскільки іншій людині можна передати психологічну токсичність. Ти повинен бути, як мінімум, сам збалансований», – наголосив Чабан.

Психотерапевт акцентує: краще почати подібну практику зі своїх дітей. Обійняти дитину, притиснути до себе, згадати моменти з мирного життя, певні запахи – це все працює. Слід пам’ятати, аби турбуватись про когось, треба, щоб і наше тіло було здоровим. Якщо тіло в треморі, перелякане, в серцебитті, то людина неефективна в подібній практиці. Тому треба приводити своє тіло самостійно у норму: подихати, прогулятися, наскільки це можливо, та трохи приділити час фізичним навантаженням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖКорисні телефони: гарячі лінії для бажаючих допомогти армії, лікарям чи надати гуманітарну допомогу

Окрім того, часто психологічну ситуацію рятує навіть натягнута посмішка, адже вона працює на нас. За словами Чабана, ми таким чином дзеркалимо одне одного, коли, дивлячись на когось, відповідаємо посмішкою.

«Ми заряджаємось одне від одного. Виконуючи такі прості речі, можна привести свою нервову систему в більш-менш збалансований стан», — прокоментував спеціаліст.

Акцентуємо, що щодня на глядачів «Сніданку. Онлайн» очікують поради від кваліфікованих спеціалістів, різноманітна корисна інформація, наприклад, про те, як допомогти собі при зубному болі у воєнний час та що робити тим, хто не може піти на корекцію брекетів, як харчуватись під час війни, як побороти «синдром вцілілого» та інше.

Маленьких глядачів після 11:00 очікує подарунок — традиційна казочка від Діда Сені, в якого перетворився ведучий Руслан Сенічкін.  Дивіться щодня з 10:00 «Сніданок. Онлайн» у новому форматі на YouTube, а також в ефірі телеканалу ТЕТ.

Новини по темі