Неля Шовкопляс стала донором крові під час прямого ефіру

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Ведуча Сніданку з 1+1 віддала кров українцям, які її потребують

Поділитися:

7 листопада 44 співробітники «1+1 медіа» стали донорами, зібравши 18 л крові для українців, які потребують її для одужання. А це вже 171 л крові та більше 500 врятованих життів, починаючи з 2014 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що потрібно знати донору-початківцю

Україна виготовляє близько 8 мл донорської крові на людину. А це майже вдвічі менше від рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я і в десятки разів менше, порівняно з іншими країнами. Якщо в США на Канаді на 1 000 людей припадає 40-60 донорів, то в Україні лише 12-14. А кількість українців, які потребують її, значно збільшилась за останні роки.

«Бути донором корисно. Кров оновлюється. Жінкам можна задавати кров 4 рази на рік, а чоловікам – 5. Регулярне донорство сприяє запобіганню захворювань імунної системи, порушенню роботи шлунку, підшлункової залози, печінки. Зменшується ризик виникнення серцево-судинних захворювань», - розповідає Тетьяна Бондарук, керівник виїзної бригади обласного центру крові, лікар-терапевт.

7 листопада в офісі медіа групи вже вдев’яте пройшов День Донора. Приміщення перетворилось на маленький медичний центр, завдяки виїзній бригаді обласного центру крові. Спочатку бажаючі проходили обстеження лікарів, здавали аналіз крові і тільки потім отримували дозвіл на донорство. Першою стала ведуча програми Сніданок з 1+1 Неля Шовкопляс, яка здавала кров під час прямого ефіру.

Я вже давно хотіла стати донором і ось, все склалося, навіть, не відволікаючись від робочого процесу. Почуваю себе добре. Це не страшно і не боляче, - каже Неля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де здати кров: громадські донорські ініціативи та медичні центри

Новини по темі