Прохід червоною доріжкою під звуки сирен та заклик звільнити з російського полону українську парамедичку: у Каннах відбулася прем’єра фільму «Бачення метелика»

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Прем'єра українського фільму "Бачення метелика" У Каннах під звуки сирени повітряної тривоги
Facebook ДержКіно України

На Каннському кінофестивалі презентували український фільм "Бачення метелика".

Поділитися:

У Каннах відбулася прем'єра українського фільму "Бачення метелика". Про церемонію показу картини та нагадування на ній про війну в Україні розповіли у "Сніданку з 1+1".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Каннах відбулася прем’єра фільму українського режисера «Памфір»: понад 6 хвилин зал аплодував стоячи (відео)

Кореспондентка "Сніданку з 1+1" Олена Квітка на включенні з Канн розповіла про те, як пройшла прем'єра українського фільму "Бачення метелика" режисера Максима Наконечного. Картина була представлена на Каннському кінофестивалі у конкурсній програмі "Особливий погляд". Це фільм про українську військову, яка намагається почати нове життя після того, як її вдалося визволити з російського полону. "Бачення метелика" – про війну, яка змінює людські долі.

Зазвичай червоним хідником у Каннах крокують під французькі мелодії, але фільм "Бачення метелика" зустрічав гостей звуками сирен, щоб ще раз нагадти про те, що в Україні відбувається війна. Саме такі сигнали повітряної тривоги щодня по декілька раз чують українці майже по всій території нашої держави через постійні атаки росіян у повітрі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катерина Осадча про завдання українців у Каннах: "не допустити просування в Європі думки про "не все так однозначно", яку наші вороги намагаються посіяти"

Крім того, знімальна група і режисер фільму організували акцію протесту проти війни в Україні: на червоній доріжці перед презентацією фільму "Бачення метелика" закрили обличчя табличками із зображенням перекресленого ока. В соціальних мережах цей знак означає "потенційно неприйнятний контент". Також розгорнули такий банер:

КАнниФОТО: Facebook ДержКіно України

Раніше режисер фільму "Бачення метелика" з'явився на офіційній фотосесії в Каннах у футболці з закликом звільнити Тайру. Це українська парамедичка, яка потрапила в російський полон в березні у Маріуполі.

Максим НаконечнийФОТО: Facebook Максим Наконечний

Максим Наконечний про ці акції дав ексклюзивний коментар "Сніданку з 1+1":

"Таким чином ми хотіли пояснити: якщо ми іноді здаємося якимись недоречними, надто радикальними, надто відвертими, надто відчайдушними, то це лише тому, що нас вбивають щохвилини, наша автентичність, сутність зараз під атакою, вона зараз знищується і нам доводиться її захищати".

На прем'єрі фільму "Бачення метелика" було багато вишиванок і українських прапорів, а після завершення фільму зала співала гімн України. Дивіться сюжет "Сніданку з 1+1" про це:

Новини по темі