Руслан Сенічкін та Костянтин Грубич поділилися хітовими рецептами пасок в особливі дні Великодня 2022

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Руслан Сенічкін та Костянтин Грубич поділилися хітовими рецептами пасок в особливі дні Великодня 2022

Мирні моменти під час війни: Руслан Сенічкін та Костянтин Грубич розповіли про свої улюблені рецепти пасок.

Поділитися:

Напередодні світлого свята для всіх християн Паски знані кулінари та відомі ведучі 1+1 Руслан Сенічкин та Костянтин Грубич поділилися своїми улюбленими рецептами приготування пасок. Руслан приготував в прямому ефірі «Сніданок з 1+1» паску-крафін, яка у попередні роки стала справжнім хітом. А Костянтин поділився перевіреним рецептом паски, яким користується вже багато років, та запевняє, що найсмачнішої за неї ще не їв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖПомадка для паски з білка: рецепт глазурі з білка і цукру

«Навіть у такі важкі часи не втрачаємо смак життя. Цим і підживлюємося. Це дає нам сил, певної енергії і відчуття, що у майбутньому все буде круто! І навіть краще, ніж було до війни!

Пам'ятаю, був фурор паски-крафін – тисячі перепостів цього рецепту у мене на сторінці у Фейсбук та сотні тисяч переглядів у YouTube. Паска-крафін – це щось середнє між круасаном і мафіном. Все залежить від технології приготування. Тут важливо зробити візерункову паску, а не просто спекти і зверху намастити білком з цукром», — розповідає Руслан Сенічкін.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖЯк приготувати паску-крафін: рецепт оригінальної великодньої випічки від Руслана Сенічкіна (відео)

Рецепт паски-крафіна:

паска краффін рецепт

80 мл молока
3 с. л. цукру
6 г. дріжджів
350 г. борошна
3 шт яєць
130 г вершкового масла
30 мл апельсинового соку.

Для начинки:

100 г журавлини
100 г родзинок
100 г мигдалю
Дрібка куркуми.

Приготування: Готуємо опару. В окремому посуді змішуємо тепле молоко, 1 ч. л. цукру, дріжджі та 100 борошна. Ретельно перемішуємо, щоб добре розчинилося. І відставляємо на 25 хв у тепле місце. Далі беремо окремий посуд розбиваємо одне яйце і два жовтки, додаємо 2.5 ст. ложки цукру. Добре збиваємо. Пам'ятайте, щоб яйця добре збивалися, їх треба заздалегідь дістати з холодильника, щоб вони були кімнатної температури.

Просіюємо борошно тричі, щоб максимально наситити киснем. У борошно додаємо опару, збиті яйця, розтоплене вершкове масло та апельсиновий сік. Тісто добре вимішуємо. Перекладаємо його в миску та ставимо в тепле місце на 1 годину.

паска краффін Сенічкін

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖЯк приготувати крафін на Великдень: рецепт святкової випічки

Розкочуємо тісто як на штрудель, щоб воно було тоненьким. Змащуємо розтопленим вершковим маслом. Посипаємо сухофруктами, горіхами, ванільним цукром і рекомендуємо додати трохи куркуми. Загортаємо в рулет, а потім розрізаємо його навпіл, але не дорізаємо до кінця.

паска краффін

Скручуємо у вигляді равлика. Перекладаємо у форму на 20 хв, щоб тісто постояло і піднялося.

паска краффін

Випікаємо при температурі 200° протягом 15 хвилин, потім зменшуємо температуру до 180° та ще чекаємо 25 хвилин.

«У нас всі притомні люди зараз займаються війною, куванням Перемоги. Але мирні моменти теж потрібні. Зокрема, пекти паски українці не припинять навіть у найтяжчі часи. А я можу підказати гарний і надійний рецепт, перевірений часом і сотнями подяк від користувачів», — каже Костянтин Грубич.

Рецепт паски Кості Грубича:

паска Грубича

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Паска в мультиварці: покроковий рецепт приготування великодньої паски

0,5 л. молока 
1 маленька пачка дріжджів (42г) 
половина пачки масла та половина пачки вершкового маргарину
1 стакан цукру, 
5 яєць, 
стакан ізюму, 
пів стол. ложки солі (без верху), 
ванільний цукор, 
добре просіяне борошно. 

Спочатку готуємо опару: трохи підігріти молоко і додати туди більшу половину пачки дріжджів, трохи цукру, трохи солі, борошно. Замісити рідке тісто, накрити рушником та залишити його бродить на 4-6 годин. Опара готова, коли вона починає трохи опускатись. 

Далі додаємо залишок дріжджів (попередньо їх потрібно забродити в чашці з теплим молочком і пів ложки цукру). Далі масло, маргарин розтоплюємо (але щоб не гаряче), добавляємо весь цукор, сіль, яйця, олію, ванільний цукор, ізюм і борошно. (Борошна добавляємо стільки, щоб тісто було не занадто рідке чи густе). Все гарненько вимішуємо, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце. Чекаємо, щоб піднялось разів зо два. Знову трохи приминаємо тісто і зразу ж наповнюємо ним форми на 1/4. Залишаємо в теплому місці під рушником.

паска Грубича

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖСирна паска до Великодня: прості рецепти творожної паски у духовці та без випікання

Чекаємо, щоб паски гарно піднялись, змащуємо збитим яйцем і печемо в розігрітій духовці до готовності при температурі 180 градусів.

паска Грубича

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖКостянтин Грубич та Володимир Рабчун влаштували батл кухарів на кухні «Твій день»: чиї вареники смачніші?

Ось таким пухким виходить тісто по рецепту паски від Костянтина Грубича:

паска Грубича

Дивіться відео приготування пухкої паски Костянтина Грубича:

Новини по темі