Скорочення терміну дії сертифікатів про вакцинацію та приєднання України до глобальної мережі ковідних сертифікатів: коли українцям чекати на зміни

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Коли в Україні скоротять термін дії сертифікатів про вакцинацію та коли Україна приєднається до глобальної мережі ковідних сертифікатів (коментар експерта)
diia.gov.ua

В Україні планують скоротити термін дії ковідних сертифікатів, а також говорять про приєднання до глобальної світової мережі сертифікатів про вакцинацію. Про це розповідає експерт.

Поділитися:

Вже цього тижня термін дії зеленого ковідного сертифікату буде скорочено з 360 до 270 днів. Про це у студії шоу «Сніданок з 1+1» повідомила заступниця міністра охорони здоров’я України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Марія Карчевич. Вона розповідає:

«Європейська комісія вже прийняла рішення про скорочення терміну дії COVID-сертифікатів до 270 днів. Таке рішення було прийняте в грудні, і наразі воно набрало чинності на рівні країн ЄС. Ми готуємо подібне рішення на рівні українського законодавства. Вже до кінця цього тижня термін дії сертифікатів про вакцинацію в Україні теж буде скорочений до 270 днів».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакциновані бустерною дозою отримають новий COVID-сертифікат: коли та скільки діятиме

Також Марія Карчевич розповіла про те, що Україна подала заявку на приєднання до глобальної світової мережі ковідних сертифікатів. Зараз, за словами пані Карчевич, довірча мережа європейських країн, до яких входить і Україна, охоплює 60 країн, а глобальна мережа буде включати понад 80 країн світу. Заступниця міністра наголошує:

«Україна уже направила запит ро приєднання до глобальної мережі, на сьогодні йдуть технічні консультації. Сподіваюся, впродовж декількох місяців буде реально долучитися до неї».

Це дасть українцям ще більше безперешкодно подорожувати світом за умови наявності цифрового COVID-сертифікату у додатку «Дія».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: COVID-19: як можна комбінувати вакцини в Україні

Дивіться, як Марія Карчевич розповідає про електронні послуги від МОЗ і що нового в цьому напрямку з'явиться в 2022 році:

Новини по темі