Зелений COVID-сертифікат у "Дії": як продовжити термін дії на рік

Як продовжити термін дії зеленого COVID-сертифіката з пів року до 365 днів
Pixabay/BlenderTimer

Інструкція, як продовжити зелений сертифікат, якщо ваш дійсний 180 днів.

Поділитися:

Людям, які пройшли повний курс вакцинації від коронавірусу та згенерували сертифікат ще влітку 2021 року, необхідно його оновити, оскільки за правилами МОЗ України підтягнувся документ, що дійсний протягом 180 днів. Трохи згодом термін дії СOVID-сертифікатів збільшився до 1 року.

Проте "Дія" не зберігає та не редагує дані, а тільки підтягує їх з відповідних реєстрів. Тож якщо ваш «зелений» COVID-сертифікат у "Дії" дійсний лише 180 днів, то його треба згенерувати заново.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як отримати дитячий СOVID-сертифікат у застосунку «Дія»: що потрібно зробити (відео)

Як згенерувати новий сертифікат про повний курс вакцинації

  •  зайдіть у застосунок Дія та авторизуйтеся
  •  натисніть Послуги  — COVID-сертифікати
  •  виберіть потрібний тип сертифіката
  •  поставте галочку, щоб дати згоду на передачу даних

Як тільки "Дія" знайде ваші сертифікати, вони з‘являться поруч з іншими цифровими документами.  І найголовніше — новий сертифікат буде дійсний 1 рік замість 180 днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пандемія може завершитися вже наступного року — припускають у ВООЗ (про ситуацію у світі та Україні та нову вакцину)

Напередодні в Україні дозволили вакцинацію бустерною дозою вакцини від COVID-19 для всіх громадян віком від 18 років, і ввели бустерну дозу вакцинації проти коронавірусу для людей віком від 60 років. Також, в Україні змінили змішані схеми вакцинації: як саме тепер можна комбінувати вакцини від COVID-19, читайте за посиланням.

Раніше стало відомо, що вакциновані бустерною дозою отримають новий COVID-сертифікат вже наприкінці січня 2022 року. Сертифікат про бустерну вакцинацію діятиме 270 днів. Доти усі, хто вакцинувався бустером, зможуть користуватися зеленим сертифікатом про повну вакцинацію.  

Електронні послуги від МОЗ: як діятимуть ковід-сертифікати і що нового з'явиться в 2022:

Новини по темі