«У нас є супергерої, які зараз йому протистоять»: у "Сніданку з 1+1" Артур Логай розповів, як спілкується з сином Левом про війну та креативну лотерею на підтримку ЗСУ

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Лотерея на підтримку ЗСУ від Артура Логая та неймовірна історія породіллі з Бучі у "Сніданку з 1+1".

Артур Логай оголосив лотерею, гроші від якої будуть відправлені на підтримку ЗСУ.

Поділитися:

Улюблена програма українських телеглядачів «Сніданок з 1+1» в ефірі телеканалів ТЕТ та 2+2 та у прямому ефірі на YouTube у будні з 7:00 до 10:00 та у вихідні – з 8:00 до 10:00 продовжує розповідати українцям про оперативні новини в країні, долучати спеціалістів різних галузей та розповідати історії земляків, яким вдалось врятуватись від бойових дій.

До «Сніданку з 1+1» доєднався український актор, зірка серіалів «Дім Бобринських» та «Моя улюблена Страшко» Артур Логай. Він розповів, що після повномасштабного вторгнення призупинив усю творчу діяльність і особисто був очевидцем певних подій, усі відбувались у Києві в перші дні війни. За словами актора, він своїми очима з вікна будинку бачив, як у небі збивають ворожу військову техніку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Усиновлення – це відповідальніше, аніж народження дитини”: Катерина Осадча розповіла про родинні плани та розвиток проєкту із пошуку зниклих

Актор був вимушений разом з родиною відправитись до Чернівців, де зараз він волонтерить та допомагає збирати гроші на високотехнологічні засоби знищення ворога для окремих підрозділів.

Буковина зустріла родину актора гостинно. Говорить, що тут сім’я почала активно українізуватись, в першу чергу син Артура – Лев. Малий залюбки дивиться мультики українською і після 24 лютого актор разом з дружиною Євгенією намагались пояснити синові, що відбувається.

«З перших днів ми йому пояснювали, що до нас на землю прийшов дуже злий дядько, який очолює таких самих злих людей. І він хоче відібрати наш дім, а у нас є супергерої, які зараз йому протистоять. Вони його обов’язково переможуть і ми скоро повернемось додому. Проте він все одно знає слово «війна», хоча і не до кінця розуміє, що це таке, реагує навіть на сирену», прокоментував Логай.

До волонтерства актор вирішив підійти креативно і наразі на своїй сторінці в соцмережах оголосив лотерею, в результаті якої можна особисто зустрітись та попити кави разом з Артуром Логаєм. Ціна лоту – 250 гривень. Серед усіх, хто візьме участь у розіграші, актор рандомно обере переможця лотереї, з яким і зустрінеться. Гроші, отримані в результаті розіграшу, будуть відправлені на підтримку ЗСУ.

«Люди роблять внесок – 250 гривень, після цього  під постом розіграшу пишуть місто, де вони б хотіли зустрітися. І потім у прямому ефірі я рандомно обираю одного переможця. Ми домовимось з ним про місце і час і я обов’язково приїду, поспілкуємось, поп’ємо кави та запишемо відеоподяку ЗСУ», – поділився актор.

На жаль, райони Запорізької області, де живуть близькі родичі актора, наразі окуповані. За словами Логая, деяка частина родини зараз залишається там, на щастя, усі живі та здорові, він активно підтримує з ними зв'язок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «У нас не стріляють, але серед ночі тебе можуть забрати з дому», – Тетяна Кумок у «Сніданку з 1+1» розповіла про життя українського Мелітополя в російській окупації

Щодо планів на майбутнє, після перемоги актор першим чином виконає обіцянку, яку дав своїй родині – відвести їх на море. А сам бажає якомога швидше повернутись до акторської роботи у мирній Україні.

Логай син

Ця війна змінила дуже багато людських доль та їхніх планів. Ганна Тімченко із Бучі планувала народити дитину в київській лікарні, проте 24 лютого усе задумане зруйнувала війна. 21-річній дівчині довелось повернутись до рідного міста, звідки вона вже не могла виїхати до самих пологів. Її дитина з’явилась на світ під обстрілами. Ганна разом з донечкою ексклюзивно завітала до студії «Сніданку 1+1». Аліса стала першим немовлям, яке побувало в студії.

21-річна породілля розповіла: коли зрозуміла, що до пологів вони не зможуть вибратись із міста, почала шукати знайомих лікарів, які залишились у Бучі. Виявилось, що в їхньому будинку була лікар-терапевт, яка погодилась прийняти пологи. Паралельно, поки був інтернет, молода жінка разом із чоловіком вивчала матеріали про пологи в домашніх умовах.

На момент того, як у дівчини почалися потуги, у місті вже не було ні води, ні світла, ні газу. Кімнату для пологів підготували як могли, постелили ковдру на підлозі, а поруч поставили люльку. Замість води використовували серветки, а замість світла – свічки, які розставили по кутках кімнати, щоб окупанти не помітили сяйва у вікні.

Зранку восьмого березня на світ з’явилась донечка Аліса, пуповину зі сльозами на очах перерізав батько. За словами Ганни, на третій день родина разом з її братом прийняла рішення виїхати з Бучі. Знаючи про небезпеку, яка їх може очікувати, сім’я пішла на відчайдушний крок.

«Перший ворожий блокпост нас очікував одразу за двором нашого будинку. Коли дійшли до нашої машини, вони попросили відкрити багажник, за кермом був брат, він погодився. І в той момент, коли він виходив з машини, то сказав «У нас позаду дводенна дитина», на що той різко відповів: «Я тобі швидко сказав відкрити багажник». Я трохи перелякалась, далі ми вирішили з ними спілкуватись без зайвих слів… був момент, коли ми під’їхали до чергового блокпосту, де стояли 2 танки, направлені дулом в нашу сторону. На кожному з них сиділо по 10 росіян, вони підняли всі автомати і направили на нас. Ми злякались, те, що відбувалося всередині, не передати словами. І в один момент вони опустили автомати, танки роз’їхалися в різні сторони, і ми проїхали. Це був останній ворожий блокпост. І коли ми доїхали до нашого українського блокпосту – навіть не витримали і заплакали», – поділилась Ганна.

Далі родина виїхала на Житомирщину, де лікарі вперше оглянули новонароджену донечку та породілля. З ними наразі все добре, сім’я вирішила повернутись до Києва, щоб бути ближче до свого дому.

Щодо того, як росіяни зруйнували їхній будинок та двір – Ганна дізналась з відео Діми Комарова, який його записав якраз на фоні будинку родини. Ганна розповіла, що машину брата окупанти загнали в арку між будинками та побили її, щоб ніхто не міг проїхати. Сама квартира сім’ї вцілила, проте її пограбували. Окупанти вкрали ноутбук, прикраси дівчини і навіть шукали «щось цінне» у великому шоколадному кіндер-сюрпризі, який просто зім’яли.

Наразі Ганна, як і усі українці, мріє про закінчення війни та хоче, щоб її донечка не знала, що таке воєнні події, росла в мирі та злагоді.

Щодня на глядачів «Сніданку з 1+1» очікують оперативні новини, поради від профільних спеціалістів, включення зірок та українців, які роблять усе задля перемоги України.  Не пропустіть щодня проєкт з  з  07:00 до 10:00, а у вихідні – з 8:00 до 10:00 на телеканалах ТЕТ і 2+2, а також на YouTube.

ФОТО: instagram.com/logai.arthur

Новини по темі