В Україні починається нова хвиля коронавірусу: скільки вона триватиме (прогнози МОЗ)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Нова хвиля коронавірусу вже розпочинається в Україні. Якою буде її тривалість, прогнозують експерти.

Поділитися:

Динаміка кількості нових випадків COVID-19 і позитивних ПЛР-тестів за даними Національної академії наук (НАН) показує, що в Україні починається нова хвиля коронавірусу. Про це говорили у «Сніданку з 1+1», посилаючись на коментарі експертів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Половина мешканців Європи може заразитися Омікроном: коли можливий пік захворюваності в Україні (тривожні прогнози ВООЗ та МОЗ)

Отже, кількість позитивних тестів на COVID-19 в Україні зросла майже на 40% відносно даних останніх днів грудня. Наразі, за повідомленнями МОЗ, збільшуються обсяги тестувань на коронавірус, і кількість позитивних тестів теж росте. Також за останній тиждень зросла і кількість та відсоткове співвідношення летальних випадків внаслідок COVID-19 в Україні (летальність збільшилася на понад 3% у порівнянні з груднем 2021 року).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скорочення терміну дії сертифікатів про вакцинацію та приєднання України до глобальної мережі ковідних сертифікатів: коли українцям чекати на зміни

У НАН наголошують на тому, що Україна слідує тенденціям країн Східної Європи, традиційно з невеликою затримкою у часі. Тож, зважаючи на всі наведені вище показники, в Україні вже розпочалася нова хвиля COVID-19. Дивіться, які відповіді на питання щодо вакцинації від COVID-19 дала медична ескпертка ЮНІСЕФ Катерина Булавінова:

Тривалість та пік нової хвилі COVID-19 в Україні

У «Сніданку з 1+1» посилаються на слова головного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна, який прогнозує, що ця хвиля коронавірусу в Україні триватиме аж до квітня 2022 року. Її пік передбачається на лютий. Також прогнозується, що в цей період українці переважно будуть хворіти коронавірусом штаму Оmicron.

ФОТО: pixabay.com/geralt

Новини по темі