Вакцинація дітей: чому з 12-ти років слід щепитися від COVID-19 (пояснює експертка ЮНІСЕФ Катерина Булавінова)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

В Україні дозволили вакцинувати проти COVID-19 дітей старше 12-ти років. Чому це так важливо? Розповідає експерт.

Поділитися:

В Україні дозволили вакцинацію від коронавірусу дітей старше 12-ти років. Чому це рішення таке важливе та чому вакцинувати дітей все ж треба, у «Сніданку з 1+1» розповіла Катерина Булавінова, медична експертка ЮНІСЕФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні дозволили вакцинувати від коронавірусу дітей від 12 до 17 років. Якою вакциною, які є протипоказання? Коментує імунолог

Катерина Булавінова зауважила:

«Дітей віком старше 12 років вже активно щеплюють від COVID-19 у багатьох країнах світу. Раніше в Україні можна було провакцинувати лише тих, хто мав вік старше 12 років та якусь супутню хворобу. Зараз же можна і потрібно вакцинувати абсолютно всіх людей старше 12 років. Це важливо, оскільки діти, хоч і не є групою ризику по коронавірусу, однак важкий COVID-19 у них трапляється, і його дуже важко лікувати».

Дивіться, які є протипоказання до вакцинації дітей від коронавірусу – розповідає імунолог Алла Волоха:

Катерина Булавінова навела статистику, що в Україні від COVID-19 лише за офіційними даними померло 50 дітей. Тож лікарі закликають батьків дітей віком 12 років та старше якомога швидше вакцинувати їх. Наразі це дозволено робити лише 1 видом вакцини – Comirnaty від Pfizer-BioNTech.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через скільки часу після перенесеного коронавірусу треба вакцинуватися та чи треба попередньо перевіряти антитіла: коментує медична експертка ЮНІСЕФ Катерина Булавінова

Нагадуємо, окрім інформаційної кампанії, яка покликана стимулювати населення вакцинуватися, 1+1 media проводить велику кількість заходів з популяризації вакцинації проти COVID-19. Нещодавно стартувала власна соціальна кампанія  «Вакцинуйся. Разом ми сильніші». Для працівників компанії та родичів колег було проведено дві хвилі вакцинації в офісі. 

ФОТО: pixabay.com/Alexandra_Koch

Новини по темі